El departament d’Economia i Serveis Generals obre el nou Centre Artesanal de Menorca Estarà obert de 10h a 13h i de 18.30h a 20.30h de dilluns a divendres i de 10h a 14h els dissabtes

El departament d’Economia i Serveis Generals ha presentat aquest divendres, 12 de juliol, el nou Centre Artesanal de Menorca, un espai on es posa en valor el producte local, aquell que està estretament lligat a la idiosincràsia de l’illa.

El Centre té la voluntat de ser un referent de l’artesania de Menorca, on es promociona i a més, ajuda a preservar i difondre els oficis tradicionals com a part de la memòria històrica de l’illa sense renunciar a les exigències i els reptes que implica el present.

L’edifici, que té més de 100 anys i està catalogat com a bé patrimonial, és cedit per l’Ajuntament des Mercadal mitjançant un conveni de col·laboració amb el Consell Insular, administració encarregada de planificar, coordinar i dissenyar els programes i serveis del Centre Artesanal.

“Des del departament d’Economia i Serveis Generals estem molt contents de poder inaugurar aquest centre artesanal. Menorca té una riquesa cultural de gran valor i en aquest espai podrem observar com les mans dels menorquins fabriquen un producte únic i especial. Ara iniciam una nova etapa on pretenem donar visibilitat i el mèrit que mereix l’artesania de Menorca”, ha justificat la consellera, Maria Antònia Taltavull.

“En el vestíbul hi ha un espai nou que es diu ‘Es Portal’, on es troba una petita exposició de comissariat amb sinergia de l’artista artesà. Ara mateix està Isabel Arias, que ha presentat la seva col·lecció de joies. Després està la sala ‘Artesanies actuals’, on tindrem visions de tots els artesans que representen una mica la identitat menorquina, on podran dur diferents articles i per tant, sempre hi haurà coses noves, aniran canviant”, ha comentat Muriel Parra, directora del projecte.

A la segona planta hi ha una altra exposició, però permanent, dels oficis antics, ‘Fabricant Menorca. L’artesania d’ahir, avui i demà’, on els visitants podran observar les eines i tots els materials que s’utilitzaven per treballar en la Menorca del passat, gràcies sobretot, a les donacions de les famílies.

A més, existirà una altra sala, encara inoperativa, on també es realitzaran exposicions de caràcter temporal on es vincularan amb conferències i debats. Finalment, hi ha un petit racó amb diferents llibres sobre artesania que permetrà als visitants informar-se i tenir la possibilitat de llegir-los a les taules i cadires incorporades en el vestíbul, mantenint l’espai viu i actiu.

El Centre Artesanal estarà obert de dilluns a divendres de les 10h a les 13h i de les 18.30 a les 20.30. Els dissabtes romandrà obert de 10h a 14h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.