Lleida planteja retirar la terrassa als bars que incompleixin reiteradament l’ordenança municipal d’ús de la via pública

Ignasi Gómez / Oriol Bosch- Lleida – L’Ajuntament de Lleida estudia aplicar més mesures de càstig als establiments amb terrasses que són reincidents en l’incompliment de l’ordenança municipal d’ús de la via pública. Això després que la Guàrdia Urbana hagi multat diversos cops, amb sancions de fins a 1.500 euros, determinats bars que ocupen el carrer amb més taules i cadires de les autoritzades i que veïns, sobretot de la Zona Alta, s’hagin queixat de sorolls i problemes de mobilitat. Així ho ha explicat l’alcalde Fèlix Larrosa (PSC) en una entrevista a l’ACN, en què també ha valorat el paper de Junts per a determinats projectes i que la relació amb ERC és més “complicada” perquè continua en “un procés de dol” superat l’any de mandat dels socialistes, que governen en minoria.

Davant la problemàtica de les terrasses, una de les propostes plantejades pel govern municipal és que “la Guàrdia Urbana pugui comissar la terrassa (taules i cadires) i aixecar l’acta administrativa corresponent a l’establiment que sigui sancionat per tercera vegada per incomplir l’ordenança”, ha concretat Larrosa. El consistori vol solucionar la “manca de disciplina”, ha dit l’alcalde, detectada en aquest àmbit i que establiments, sobretot de la Zona Alta, deixin de ser reincidents en la vulneració de l’ordenança d’ocupació de la via pública. De fet, alguns bars ja han estat multats fins a “dues vegades amb sancions de 1.500 euros”, ha precisat.

Abans d’aplicar noves mesures punitives, es preveu sol·licitar la col·laboració de la Federació d’Hostaleria de Lleida per fer una campanya informativa per avisar o fer un toc d’atenció als establiments, sobretot als que incompleixen la normativa.
“Soc i seré contundent amb l’ordenança de civisme, en matèria de seguretat i en el respecte a la convivència a l’espai públic, tot i que tenim alguna sèrie d’incidències que es van reproduint”, ha assenyalat Larrosa.

Seguretat
“Ara per ara, valoro la reducció dels fets delictius a la ciutat, amb un 9,4% l’any 2023, i que en l’interanual ens mantenim en una reducció del 6%”, ha indicat Larrosa. “Haurem d’analitzar si hi ha infradenúncia i valorar una qüestió que es parla sovint com és la percepció d’inseguretat. Això és una de les línies a atacar, millorant en termes de comunicació, transparència i fent servir la informació i tecnologia disponible en matèria de seguretat”, ha dit.

En aquest sentit, Larrosa ha comentat que “no puc combatre la viralització d’imatges”, però ha valorat la capacitat de resposta de la policia, en referència a alguns vídeos que s’han fet virals a les xarxes sobre diverses baralles entre grups que han tingut lloc en els darrers dies a Lleida.

Amb tot, l’alcalde ha dit que “a poc a poc” estan implantant el seu model de seguretat, que “va començar amb les patrulles de barri, avança amb els centres operatius de la Guàrdia Urbana i que segurament continuarà amb una important inversió en tecnologia per reforçar les tasques de prevenció de la delinqüència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.