Sánchez, sobre la ruptura de Vox amb el PP: “Avui Espanya és un país millor” El president espanyol demana als populars que trenquin també amb les polítiques aprovades amb la ultradreta

ACN/Barcelona – Pedro Sánchez s’ha manifestat aquest dijous sobre la ruptura de Vox amb el PP: “Avui és un gran dia per a Espanya. Avui Espanya és un país millor. No puc ocultar la meva alegria”. El president espanyol s’ha expressat en aquests termes en la roda de premsa a Washington per valorar la cimera de l’OTAN. “Els beneficiaris nets de la sortida de la ultradreta dels governs autonòmics és la ciutadania espanyola”, ha opinat. Alhora ha preguntat al PP si ara també trencarà amb les polítiques aprovades amb Vox. “Té una gran oportunitat, és la prova del cotó, amb la reforma de la llei d’estrangeria”, ha reblat el president espanyol. “Tota la crisi ve pel rebuig de PP i Vox a la solidaritat amb Canàries”, ha analitzat.

Per això Sánchez ha opinat que el que ha de fer ara el PP és “derogar les contrareformes que ha aprovat amb Vox en l’últim any i mig”, avui mateix al País Valencià amb l’aprovació de la nova llei de memòria històrica. Alhora ha reclamant als populars que ara siguin ells els qui agafen les regnes de la crisi i trenquin els pactes que també tenen amb Vox en diversos governs municipals.

El líder del PSOE, que ha evitat dir si el seu partit donarà suport al PP en aquelles comunitats autònomes on s’ha trencat el pacte de govern amb Vox, també s’ha referit al retorn de Marta Rovira i altres líders independentistes de l’exili.

Sánchez ha considerat que el retorn és “conseqüència” d’una mesura, la llei d’amnistia, que “pretén tornar al punt on ens vam separar”, en referència al procés sobiranista i a la gestió que en va fer al PP derivant la qüestió al braç judicial.

L’OTAN aprova el pla per al sud

En clau internacional, Sánchez ha fet una valoració “positiva” de la cimera de l’OTAN que ha servit, també, per celebrar el 75è aniversari de l’organització del tractat nord. Una organització que ha ofert un “missatge d’unitat i cohesió fonamental” per al principal objectiu de l’ens, “que és la dissuasió”.

Sánchez ha celebrat que la declaració final de la cimera inclogui el missatge del procés “irreversible” d’adhesió d’Ucraïna a l’OTAN, i alhora ha destacat l’aprovació d’un “pla d’acció” per a la zona sud de l’aliança, que inclou les fronteres de l’OTAN a la riba del Mediterrani.
“Ara es tracta de passar de les paraules a l’acció i desenvolupar el pla”, ha afegit Sánchez, que també ha explicat que es designarà un representant de l’OTAN per a la zona sud per treballar en el desenvolupament del pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.