Stoltenberg acusa la Xina de “facilitar” la invasió d’Ucraïna i diu que la seguretat de l’OTAN és “global, no regional” El secretari general, acompanyat del primer ministre japonès, alerta que "el que passa a Europa afecta a tothom"

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg

ACN/Brussel·les – El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha acusat la Xina, juntament amb l’Iran i Corea del Nord, de “facilitar” la invasió d’Ucraïna per part de Rússia. “Això demostra que la nostra seguretat no és regional, sinó global, i el que passa a Europa afecta a tothom”, ha apuntat en aquest dijous en una atenció als mitjans des de Washington, prèvia a l’última jornada de la cimera de l’aliança. Acompanyat del primer ministre japonès, Fumio Kishida, Stoltenberg també ha agraït la presència del país nipó a la trobada i ha destacat “la gran relació” que existeix entre el Japó i l’organització atlàntica. “És un dels millors socis que tenim”, ha manifestat.

Segons el dirigent noruec, “el que succeeix avui a Ucraïna pot passar demà a l’Àsia”. En aquest sentit, Stoltenberg també ha recordat que les dues parts, juntament amb Austràlia, Nova Zelanda i Corea del Sud, acordaran nous projectes de cooperació per reforçar la seguretat en la zona de l’Indo-Pacífic, tal com estava previst en l’agenda de la cimera.

Kishida, per la seva banda, ha confirmat que participarà en el consell de l’aliança per ajudar a Kíiv. “En cooperació amb l’OTAN, continuarem donant suport a Ucraïna”, ha afirmat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.