Vox trenca els acords de governs autonòmics amb el PP a Extremadura, Múrcia, Castella i Lleó, País Valencià i Aragó Abascal anuncia que també retira el suport parlamentari als executius del PP, també a Balears

ACN/Madrid – El líder de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat formalment aquest dijous la sortida de la seva formació dels governs autonòmics que comparteix amb el PP. La trencadissa afecta els executius d’Extremadura, Múrcia, Castella i Lleó, País Valencià i Aragó, on el PP aspira ara a governar en solitari. Abascal, però, ha anunciat que la seva formació també retira el suport parlamentari als populars en aquests punts i a Balears.

Abascal ha fet l’anunci en una declaració sense preguntes –flanquejat per tots els membres de la direcció- a la seu del partit al carrer Bambú de Madrid, després de reunir un Comitè Executiu Nacional de Vox que ha debatut durant més de dues hores.

La seva decisió deixa sense càrrec un total de 5 vicepresidents i previsiblement també els 7 consellers de la formació, que aquest dijous ja no han assistit a les reunions dels seus respectius executius autonòmics.

A la seva declaració, el líder de Vox ha acusat a Feijóo de “pactar amb l’autòcrata” Pedro Sánchez, amb qui “s’ha repartit els jutges, les comissions del Congrés i del Senat i la Junta Electoral Central” mentre “s’ha dedicat a impedir i torpedinar” els acords amb Vox.
“Ahir va obligar els seus consellers a pactar amb Sánchez un nou repartiment de menes il·legals”, ha dit, i els va forçar a “mentir” condemnant Espanya “a la inseguretat i a un cost de vida cada vegada més gran”.

Fins ara, segons Abascal, Vox havia “cedit” per la necessitat de construir una alternativa a Sánchez, però “és impossible pactar amb el que no ho vol fer i pretén imposar-nos una política de fronteres obertes” i “ningú ha votat el PP ni Vox perquè continuï la invasió il·legal”.
“Si Feijóo vol seguir estafant els seus electors, allà ell, nosaltres no ho farem”, ha sentenciat.

Per això ha afirmat que Vox “constata que els acords regionals estan trencats fruit de l’agressió de Feijóo” i “acorda retirar el suport parlamentari als governs d’Extremadura, Balears, Castella i Lleó, Aragó, Comunitat Valenciana i Múrcia”.
“Els vicepresidents d’aquests governs anunciaran la seva dimissió i Vox passarà a l’oposició”, ha afirmat.

El PP, “molt tranquil”

El PP ha anunciat que Alberto Núñez Feijoo valorarà aquest divendres la decisió de Vox. Fonts de la direcció estatal del PP han explicat aquest dijous al matí que no tenen intenció de convocar eleccions anticipades en cap d’aquestes autonomies on es queden en solitari. L’objectiu dels populars és continuar governant aquests territoris comptant amb el suport extern de Vox.

De fet, aquestes fonts de la cúpula del PP han apuntat que estan “absolutament tranquils” per la sortida de la formació d’Abascal, i fins i tot han beneït el gest, perquè “quan un no està còmode en una casa, ha de fer el que consideri oportú”. Una tranquil·litat que ha contrastat amb les trucades dels presidents autonòmics al líder del partit al llarg de les últimes hores.

El president valencià, Carlos Mazón, ha deixat clar en declaracions als mitjans que no té intenció de convocar eleccions, i aspira a “continuar liderant” l’executiu. “Res ens desviarà de la nostra intenció i seguirem amb vocació de servei i tranquil·litat”, ha dit.

Tot plegat després que aquest dimecres al vespre el PP s’avingués a acollir als seus territoris part del contingent de prop de 400 menors immigrants no acompanyats que es troben a les Illes Canàries i que formen part d’un grup de 6.000 menors que han arribat en els últims mesos per mar.

Santiago Abascal havia advertit que donaria per trencats els executius que comparteixen PP i Vox en el cas que els populars acceptessin el repartiment, però la direcció de Génova va imposar el vot afirmatiu a la distribució apel·lant a la “solidaritat” de les comunitats autònomes amb Canàries, també governada pel PP i Coalició Canària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.