Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un Albarinyo veremat a mà. Es tracta del Coral do Mar, que elabora Bodega y Viñedos Veiga da Princesa SL, del Grup Pazo do Mar, a la localitat d’Arbo, a Pontevedra. Pertany a la DO Rias Baixas.
Tast
Vista: Color groc llimona
Nas: Fresc i amb molta fruita de pinyol com els albercocs
Boca: Estructurat, acidesa lleugera, refrescant. Post gust fruital.
Maridatge
Perfecte per acompanyar taules de fumats, peix, marisc i arrossos. També marida amb cuina asiàtica i llatina.
Ens anirà a la perfecció per acompanyar salmó i bacallà fumats, com també tàrtars de tonyina o de vieira, a més de carpaccios com el de gamba vermella.
Ideal per a tapes i entrants de cuina atlàntica com el pop a la gallega, els musclos al vapor, les navalles a la planxa, les escopinyes de gallet a la brasa, el salpicó de marisc i les zamburinyes a la planxa.
Li van els peixos a la brasa, des d’unes sardines a unes orades, passant pels llobarros, besucs, pagells i turbots.
També plats de peix com el rap amb salsa de marisc, el bacallà amb porros o amb pebres vermells, la caldeirada de ratjada o la nostra ratjada al forn.
Ortigues de mar fregides, gambes a la brasa, escamarlans a la planxa, pop a la brasa, cloïsses en salsa verda.
Plats de cuines asiàtiques i llatines. Curris i tacos de peix, cebiches, sushi, tataki de tonyina, tempura de llagostins i chop suey de pollastre amb gambes.
Si voleu saber més d’aquest vi atlàntic i molt gastronòmic, contacteu amb VINUM, on a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line el podreu trobar al millor preu de Menorca.