El Consell Insular signa el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Ciutadella per a la construcció de la pista d’atletisme La instal·lació, amb unes dimensions de 29.590 metres quadrats, s'ubicarà als terrenys municipals de Son Agustí

Aquest dimarts, 16 de juliol, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella han signat el conveni marc per a dur a terme el projecte per la construcció d’una instal·lació esportiva per a practicar atletisme i altres activitats complementàries a Ciutadella, establint les pautes per a la coordinació conjunta amb els serveis tècnics insulars i municipals per a la tramitació urgent que va associada a la declaració d’interès insular de l’equipament.

El conveni contempla la cessió de terrenys per part del Consistori al Consell Insular per a la construcció de la instal·lació a Son Agustí. La instal·lació esportiva tindrà unes dimensions de 29.590 metres quadrats, una pista d’atletisme estàndard de 400 metres i 8 carrils i altres equipaments per a poder fer competicions d’altres especialitats com salt de longitud i triple salt, salt d’altura, salt amb pèrtiga, llançament de disc i martell i llançament de pes i javelina.

“Aquest mes de juliol hem aprovat el Pla Insular d’Instal·lacions Esportives, un pla estratègic per reformar i impulsar les instal·lacions i l’esport menorquí, on la pista d’atletisme de Ciutadella és una de les nostres prioritats”, ha explicat el president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca.

“Serà una instal·lació referent a Menorca ja que, per una banda, donarà resposta a un deute històric amb l’atletisme de ponent i, per l’altre, permetrà organitzar campionats nacionals i internacionals, així com posicionar Menorca impulsant el turisme esportiu en temporada baixa. En els pròxims mesos es licitarà el projecte executiu i d’obres. Des del Consell Insular agraïm la feina feta per part de l’Ajuntament de Ciutadella”, ha afegit Vilafranca.

La batlessa de Ciutadella, Juana Mari Pons, ha recordat que “vam demanar al Consell poder fer aquesta pista d’atletisme per a donar cabuda als atletes de Ciutadella i de Menorca, ja que l’anterior projecte a Son Marçal no s’adequava a la normativa. Vam fer una recerca de terrenys i vam determinar que els de Son Agustí són els adecuats”.

Segons les previsions, les pròximes fases del projecte inclouen la licitació del projecte executiu i direcció d’obres el juliol de 2024, així com la declaració d’interès insular el setembre de 2024. A final d’any es preveu l’adjudicació del contracte per a la redacció del projecte executiu i direcció d’obra i durant l’estiu de 2025 la licitació i adjudicació del contracte de construcció de l’equipament per a l’inici de les obres.

Actualment, a les Illes Balears la pràctica d’atletisme federat regular (entrenaments d’atletes de forma setmanal i competició anual) arriba a prop de 6.000 llicències permanents expedides per la Federació Balear d’Atletisme. Menorca compta amb 619 i s’han de sumar 8.131 llicències puntuals, per tant, aquestes dades aportades indiquen que quasi 9.000 habitants de l’illa practiquen l’esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.