El Casino 17 de Gener organitza des de 2016, un Concurs de Coques dolces i salades, el qual se celebra en el marc d’una Festa de Carrer, amenitzada per un cantant o grup musical i que es fa a l’exterior de l’entitat.
La seva finalitat és promoure el consum de productes de rebosteria autòctona i donar-los a conèixer als visitants i fer una trobada popular i familiar, recuperant una de les tradicions pròpies de l’estiu menorquí, un costum ben nostre com és “seure a la fresca”, en què es reuneixen família i amics per passar la vetllada, fent tertúlia i també degustant coques i companatge, tan típics de la gastronomia illenca.
Així idò, un any més el Casino 17 de Gener va tornar a organitzar, el passat dissabte 13 de juliol, la VII edició del concurs de coques, dolces i salades. La vetllada fou amenitzada per “ENTONATS”. Al final, s’hi presentaren 11 participants, els quals van aportar un total de 15 coques: 7 de salades i 6 de dolces; de les més clàssiques i tradicionals, fins a les més atrevides o innovadores.
El Jurat, format per Miquel Pau Fullana, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Ciutadella; Sebastià Llabrés Pons, membre del consell Consultiu i soci del Casino 17 de Gener; Joan Torres Suárez, soci del Casino 17 de Gener; Coloma Moll Llufriu i Coloma Marquès Llufriu, mestresses de casa i rebosteres. Després d’haver fet la difícil tasca de puntuar tant la presentació com el sabor de les coques presentades, es va acordar que les guanyadores del concurs fossin, en coques salades, Juana Torres Pons, amb una coca de carabassonets; i en coques dolces, Ana Mercadal Taltavull, amb una coca de crema amb cabell d’àngel, anous i albercoc. Totes dues van ser premiades amb vals de compra de 100 € de Supermercats Diskont. Finalment, es van sortejar entre els assistents diversos regals, a més de les 16 coques aportades pels forns i pastisseries de Ciutadella.
El concurs compta amb el suport del Setmanari i El Iris, que va aportar l’idea del concurs i de la revista i web digital, Foodies on Menorca.