“Menorca es bolca amb el medi ambient”

Foto: Ateliermenorca

Dimecres va tenir lloc a la Fortalesa de la Mola la 3a Edició de la Gala Benèfica de Menorca Preservation. La cita, que ja s’ha convertit en un referent a l’agenda filantròpica i mediambientalista de l’illa, va aplegar més de 260 persones enamorades de l’illa i dels valors naturals que Menorca comporta.

Durant la trobada es va anunciar que l’organització sense ànim de lucre, en sis anys i mig, ha aconseguit sobrepassar la xifra d’un milió d’euros atorgats a projectes mediambientals centrats en la protecció i la preservació de la naturalesa de Menorca:

“Després de gairebé 7 anys, estem molt orgullosos d’haver pogut donar suport a més de 95 projectes de més de 20 organitzacions mediambientals a Menorca, havent superat aquest any els 1.000.000 d’euros atorgats a aquestes iniciatives. Però volem fer-ne més. Actualment, estem acabant de desenvolupar la nostra Estratègia 2030 en què concretem el full de ruta cap a la Menorca que volem veure: una illa referent a la Mediterrània en termes de sostenibilitat, a través de projectes pioners que combatin els efectes del canvi climàtic i amb la activitat humana i la naturalesa en equilibri”, anunciava Emmanuel Lagarrigue, president de Menorca Preservation, durant la vetllada.

També es va aprofitar l’oportunitat per presentar la Memòria dels anys 2022 i 2023, en què destaquen, entre d’altres, els èxits següents:

“Gràcies al suport dels nostres donants, en aquests darrers dos anys hem pogut finançar 32 projectes de 14 organitzacions locals, a través dels quals hem aconseguit, entre d’altres: reduir l’ús de 55.824 ampolles de plàstic de 0,50cl i 153.172 productes de només un ús d’establiments HORECA amb la nostra Aliança Plastic Free Menorca; formar 162 persones a Agricultura Sostenible i donar suport a la creació d’una ‘Finca Pilot en Agricultura Regenerativa’ amb el nostre programa de formació MENORCA PRESERVADA; reciclar 731 kg de xarxes de pesca en desús amb el nostre projecte PescArt Menorca o conscienciar més de 1.000 nens i nenes sobre la importància de cuidar la nostra naturalesa a través de les múltiples iniciatives recolzades”, declaren des de l’entitat.

L´esdeveniment va comptar amb multitud d´empreses que s´han bolcat amb l´entitat oferint els seus serveis, entre les quals cal destacar S´Algar Catering, encarregats de dur a terme l´oferta gastronòmica de la trobada, Bodegas Torralbenc que va donar tot el vi servit durant la Gala , Trifàsic, que es va encarregar d’assegurar les necessitats tècniques de la vetllada i Herbes Biniarbolla i iNNat, que va oferir una degustació com a fermall final d’un sopar espectacular. Altres col·laboradors de la Gala van ser el restaurant Sa Punta i el restaurant Opera.

Puges i sorteigs, per un bon fi

Foto: Ateliermenorca

La subhasta, conduïda per Beatriz Ordovás, Directora de Christie’s Espanya i especialista en art contemporani i digital, va comptar amb experiències i premis oferts per Menorca Island, Hauser & Wirth Menorca, Camí de Cavalls 360 º, OBSAM-IME, SOM Menorca, Cristine Bedfor, Són Blanc Farmhouse, Acne Studios, Biniarbolla, Dorian Caffot De Fawes, Casa M i artistes locals com Marta de Salvador i Magda Triay, que han volgut ajudar a recaptar fons oferint gratuïtament un total de 13 experiències i premis exclusius.

Pel que fa a la rifa benèfica, es van sortejar més de 20 premis donats altruistament per empreses locals com Llucasaldent Gran, Jardí de Ses Bruixes, Llac Resort Menorca, Blue Islands Diving Menorca, Menorca Music Festival, Rekandle Menorca, Es Tast de Na Silvia, Sports & Caiac Menorca, Yotangle, Menorca Discovery, Diving Menorca, Hotel Rural Biniarroca, Algaiarens i Son Felip, Paddle Tour Menorca, Menorca iNNat GIN, l’artista local Marga Buñuel i l’artesà sabater menorquí Dino.

El Certamen MARE
Els convidats de la Gala també van poder gaudir en primícia de les imatges guanyadores de l´Edició 2023 del Certamen MARE, el Certamen Audiovisual per a la Conservació del Mar Balear.

Significar, com es titula l’exposició itinerant, pretén apropar a la ciutadania la riquesa, la bellesa i la fragilitat del mar Balear a través d’un diàleg entre la imatge i la paraula. Significar és una exposició oberta a múltiples lectures, tantes com persones la visitin.

MARE és un projecte impulsat per la Fundació Marilles i el suport d’entitats de conservació, centres de busseig i professionals de la fotografia. L´exposició es podrà visitar a partir de demà i fins al 4 d´agost al Parc Rochina de Maó.

Tota la informació sobre l’esdeveniment: https://menorcapreservation.org/es/summer-fundraising-g

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.