Els hotelers de Platja de Palma assenyalen el lloguer de vacances com a principal causa de la massificació Marín: "Tal com indica el significat de la paraula 'habitatge', aquestes han de ser per viure, no per allotjar turistes"

L’Associació d’Hotelers de Platja de Palma (AHPP), a través del seu president Pedro Marín, ha criticat la presència de representants de l’anterior govern a la manifestació de diumenge a Palma. “És lamentable que els que van tenir responsabilitat política en la legislatura passada quan la massificació va augmentar de forma evident, ara es mostrin com a defensors del canvi intentant capitalitzar políticament la manifestació”, ha afirmat Marín, qualificant aquest comportament com de “cinisme polític”.

Marín adverteix que criticar constantment el turisme sense abordar-ne les causes reals no és constructiu i no contribueix a una transformació positiva de la destinació. “És essencial dirigir els esforços cap a solucions que tractin l’arrel del problema”. En aquest sentit, des de l’AHPP assenyalen que la principal causa de la massificació turística és el lloguer de vacances, tant legal com il·legal. De fet, Marín argumenta que el lloguer de vacances legal, a més de representar una competència deslleial per al sector hoteler i turístic, ha portat a una significativa manca d’habitatges al mercat ia un augment extraordinari dels preus, afectant tant els residents com a els treballadors del sector turístic. “Tal com indica el significat de la paraula ‘habitatge’, aquestes han de ser per viure, no per allotjar turistes”.

Marín recorda que des de l’aparició de plataformes de lloguer de vacances, la massificació ha augmentat exponencialment a les principals destinacions turístiques. A més, destaca que la manca d’inspecció i sancions efectives ha permès la proliferació d’una àmplia oferta il·legal, especialment a Palma, on el lloguer de vacances en habitatges plurifamiliars està prohibit. “La manca de controls adequats i d’aplicació de sancions ha permès que aquesta oferta il·legal s’expandeixi sense restriccions”, afegeix Marín.

L’AHPP fa una crida a les autoritats perquè implementin mesures concretes i efectives contra el lloguer de vacances il·legal, protegint així tant el mercat de l’habitatge com la qualitat del turisme a les Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.