Son Espases humanitza la sala d’espera d’Oncologia d’Adults amb la col·laboració de l’AECC i el Rotary Club És un espai per fomentar el benestar emocional de les persones que requereixen atenció oncològica, així com el dels seus familiars i cuidadors

L’Hospital Universitari Son Espases ha remodelat la sala d’espera d’Oncologia d’Adults (planta 1, lletra O) gràcies a la col·laboració altruista de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i el Rotary Club Palma Ramon Llull per mitjà d’un projecte d’humanització que ha transformat la sala en un espai que fomenta el benestar emocional de les persones que requereixen atenció oncològica, així com el dels seus familiars i cuidadors, mentre esperen proves o cites, durant els tractaments o per evadir-s’hi durant els ingressos.

La consellera de Salut, Manuela García, ha visitat avui les noves instal·lacions acompanyada del director del Servei de Salut, Javier Ureña; la presidenta del Rotary Club Palma Ramon Llull, Margarita Dalbergh; el presidente de la Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), José Reyes; la gerenta de l’Hospital Universitari Son Espases, Cristina Granados, i la cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital, Josefa Terrasa.

La consellera de Salut ha volgut agrair al Rotary Club i la Junta de l’AECC aquest projecte d’humanització «perquè la sala d’espera dels pacients oncològics d’aquest hospital no sembli una sala d’espera d’un hospital. Perquè estar a gust amb un mateix és una qüestió fonamental per a una millor evolució d’aquestes malalties de resolució incerta. A partir d’ara, els pacients oncològics es podran beneficiar d’aquesta sala d’espera, on podran aprofitar els temps morts que tenen durant els seus ingressos hospitalaris o la realització d’alguna prova diagnòstica», ha destacat.

L’objectiu del Rotary Club Palma Ramon Llull i l’AECC, amb el suport de la Comissió d’Humanització de Son Espases, és posar el focus en la importància del benestar emocional i millorar l’estada dels pacients aprofitant l’espai existent per crear un ambient apropiat. En aquest sentit, també s’aprofitarà aquest espai per dur a terme tallers formatius, psicoeducatius i terapèutics i altres activitats comunitàries dirigides tant als pacients oncològics com a familiars i cuidadors, per dinamitzar-ne l’estada.

La presidenta de Rotary Club Palma Ramon Llull ha manifestat que «seguint el lema del Rotary d’enguany (Creant esperança en el món) desenvolupam aquest projecte amb el qual es pretén generar solidaritat i augmentar la qualitat de vida dels pacients de càncer i familiars, renovant la sala per a donar-li més sensació d’acolliment, comoditat i entorn de pau».

Per la seva part, el president de l’AECC ha explicat que «una situació de vulnerabilitat precisa d’una atenció i un context determinat; gràcies a aquest nou espai, la vida dels pacients, les seves famílies i cuidadors a l’Hospital es pot transformar en dies de tranquil·litat, benestar, acolliment i proximitat, on totes aquestes persones es puguin sentir com a casa».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.