Divers organitza “Un claustre ple de somnis” aquest divendres

Itziar Lecea / Ciutadella – El col·lectiu Divers va engegar la seva caminada l’any passat, tot aglutinant el col·lectiu de persones amb diversitat funcional. Des de llavors, ja han organitzat alguns actes per donar-se a conèixer. I, demà, divendres 26, seran al Claustre del Seminari amb tot un seguit d’activitats gratuïtes i obertes a tothom. Aquesta setmana, coneixem un poc més de prop a aquest col·lectiu.

Què és Divers i qui forma part d’aquest col·lectiu?
Divers és un projecte de l’associació Bellver amb la missió de crear una nova realitat inclusiva per a les persones amb diversitat funcional. Liderat per Antònia Gomila, promotora i fundadora del projecte, i Aquiles Marcel, coach executiu i director d’equips, compta amb un grup de 30 persones amb diversitat funcional, un equip de voluntaris, les seves famílies i col·laboradors, formant una comunitat de quasi 100 persones. Aquest any 2024, Yola Febrer amb la seva marca Ansa per Ansa s’ha unit a nosaltres com a ambaixadores de manera molt especial. I Catalònia Fundació Creactiva, s’ha compromès com entitat col·laboradora.

Com es va formar i per què?
Antònia Gomila va crear Divers en detectar l’aïllament social de les persones amb diversitat funcional. Va decidir actuar per crear una nova realitat inclusiva.

En què consisteix l’activitat de demà?
Demà presentem, al Claustre del Seminari a les 20:00h, la col·lecció Divers X Ansa per Ansa i un documental en viu per explicar qui som, què fem i cap a on anem. Alguns dels integrants compartiran les seves experiències amb Divers. L’esdeveniment inclourà petites sorpreses, música de Xavi Lluch i una actuació de Frank de Pèl de Gall.

Com s’ha organitzat i qui hi ha implicat?
Yola Febrer, d’Ansa per Ansa, en conèixer Divers, va sentir una forta connexió i va decidir ser-ne ambaixadora, posant la seva marca al servei del projecte i creant una col·lecció limitada per, entre altres coses, obrir el món a la diversitat. Després d’acordar la data i les activitats, es va explicar la idea als Divers i les seves famílies, obtenint el seu acord.

Divers funciona amb un comitè d’organització, Raquel, Margarita, Ana i Sílvia i amb voluntaris i col·laboradors que fan possible l’esdeveniment, incloent Xavi Lluch, Núria, Borinots, el Bisbat de Ciutadella, Frank de Pel de Gall i moltes famílies i amics.

Per què realitzeu aquesta activitat i a qui va dirigida?
L’objectiu és donar visibilitat a la realitat de les persones amb diversitat funcional. Encara que s’hagi fet alguna passa endavant, queda molt per fer. Volem que les activitats que ara són excepcionals es converteixin en normals: fer excursions i anar a nedar amb els amics, sortir de nit a una discoteca, anar a fer una pizza, fer una volteta per Sant Joan, anar de cinquagesma, …

L’activitat que hem preparat per a aquest divendres va dirigida a tothom. Tots i totes, tinguem l’edat que tinguem i estiguem on estiguem, podem contribuir a incloure i normalitzar la socialització de les persones amb diversitat funcional.

Quines altres activitats teniu planificades?
A més de les trobades habituals, aquest setembre estem planificant un viatge molt especial, així com un dinar per agrair el compromís dels voluntaris, col·laboradors i socis del projecte DIVERS, previsiblement el mes d’octubre.

Activitats són les que segueixen a les ja organitzades per donar a conèixer el projecte DIVERS com són el Festival i documental als cinemes Moix Negre, que vam fer el 20 de maig de 2023, Connecta’t amb un 1 €, el 20 de juliol 2023, el Dinar de Nadal i el Sopar solidari del 3 de febrer d’enguany.

Com es poden implicar les persones interessades en Divers?
Les persones interessades poden contactar-nos a través d’Instagram (@diversciutadella) o al telèfon 686531621 per valorar com poden implicar-se, ja que hi ha una gran diversitat de maneres de fer-ho! I també, poden fer-se socis de l’associació. El compromís de tots i totes amb la inclusió ens omplen d’esperança i ens impulsen a seguir endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.