Pasión Vega a la Pedrera de Cala EN Blanes El quart espectacle de Pedra Viva, un particular homenatge a Federico Garcia Lorca de la mà de Pasión Vega, demà, 26 de juliol, a la Pedrera de Cala en Blanes

Aquest divendres Pedra Viva repeteix espai, una altra vegada a la Pedrera de Cala en Blanes, però amb una proposta completament diferent. Després d’un espectacle de catarsi col·lectiva, presenten a Pasión Vega recorrent el mapa sonor de Federico García Lorca. Aquí i ara, en la veu pura de Pasión Vega, ressucita el gran poeta.

Pasión Vega presenta “Lorca Sonoro”, un nou treball en que l’artista desgrana la simbologia de Lorca fent-la seva des d’una profunda sensibilitat i un exquisit gust, per tornar-la al públic des d’una veu càlida i personal.

Cançons i poemes que recordaran que, encara que matessin a Federico i callessin la seva veu, hi ha un “Lorca sonor” que resonarà sempre en la memòria. Les seves paraules i la bellesa del seus poemes, estarán encarnats per un actor de raça. El poeta viu més enllà de les veus de mort i de l’amor fosc; ressuscita en els sons negres que duen de Manuel Torre a Camarón, o en l’aurora de Nova York, quan Leonard Cohen i Enrique Morente ballen un vals a Viena i el bevem al sud, com una beguda a compàs, que atravessa continents i idiomes.

Fitxa tècnica
Pasión Vega, veu
Víctor Clavijo, actor
Jacob Sureda, direcció musical i piano
José Vera, contrabaix
Javier Ktumba, percusssió

Pasión Vega és el nom artístic d’Ana María Alías Vega (Madrid, 23 d’abril de 1976), cantant española de música popular. Als 3 anys d’edat la seva familia es trasllada a Màlaga, on creix vinculada a les músiques de tot el món. En una primera etapa, Pasíon Vega interpreta els grans temes de la Cançó española, bevent de la tradición per anar poc a poc enriquint-se i forjant el seu propi estil.

Amb BMG edita el seu primer álbum “Pasión Vega” en 2002. Aquí comença una carrera com a interpret a nivel nacional. Després vindrà, “Banderas de Nadie” en el 2003, “Flaca de Amor, “Reina del pay-pay” i “Pura Pasión”. Amb SONY Music, grava el seu treball de “Gracias a la Vida”, un disc homenatge a la música llatinoamericana que tant ha marcat l’estil de l’artista. Després de 9 discs, ara es reinventa amb un nou projecte
discogràfic, “Lorca Sonoro” (2022), una col·lecció dels poemes musicats de Federico García Lorca, amb el que treballa juntament amb Jacob Sureda.

Pasión Vega ha actuat en els teatres més importants d’Espanya: Teatro Real de Madrid, Gran Teatro del Liceo de Barcelona, Teatro de la Maestranza de Sevilla, Teatro del Generalife de la Alhambra de Granada, Palacio Euskalduna de Bilbao y Auditorio Paual de les Arts Reina Sofia de Valencia.

Qüestions pràctiques
-Les entrades es poden comprar a través de la pàgina web oficial del festival:
https://pedravivamenorca.koobin.com/pasion-vegao presencialment al Placeta del Roser, 4 (Ciutadella de Menorca), de dilluns a divendres de 10h a 13h.

-L’accés a la Pedrera de Cala en Blanes, dins la finca de Torre del Ram, es realitzarà amb vehicles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.