L’Entesa de Ferreries no està d’acord amb algunes partides del suplement de crèdit que presenta l’equip de govern

En el Ple Municipal d’aquest mes de juliol l’equip de govern ha presentat a l’aprovació un suplement de crèdit substanciós. Des de l’Entesa entenem que la pujada d’ingressos, produïda per les concessions de Cala Galdana i alguns impostos, propicia el suplement de crèdit, però pensam que s’hauria de destinar a inversions en infraestructures i a millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de Ferreries. 

Si bé veim que algunes de les partides que es proposen van dirigides a aquests àmbits i entenem la necessitat d’augmentar algunes de les partides per fer front a situacions sortides del dia a dia (com puges de subministraments i imprevistos), ens sorprèn que les partides que tenen pujades més significatives són les destinades a turisme, festes, fires i mercats o inclús protocol, que tot i tenir el seu interès no són les que més millores poden aportar al dia a dia del nostre poble. Trobam a faltar una aposta clara cap a la millora efectiva de la vida dels ferreriencs i ferrerienques.

Si feim un repàs a la proposta, veim que el pressupost aprovat el desembre de 2023 ja presentava una puja significativa en algunes partides, com les relacionades amb festes, fires i mercats i turisme, que amb el suplement què es presenta ara, es tornen a pujar:

  • Pel que fa a Festes Populars, que s’havia pujat molt poc en el pressupost de 2024, el suplement de crèdit suposa una pujada del 39% (afegint als 127.000 € del pressupost, 50.000 € més).

  • La partida corresponent a Fires i Mercats, havia augmentat en el pressupost per enguany, en relació amb l’any anterior, i ara s’acaba de pujar fins a més d’un 159%, aportant un suplement de 47.000 € a la partida inicial de 29.500 €.

  • Una altra partida que té una gran pujada és la de Turisme que afegirà 14.000 € als 18.200 que tenia pressupostats, suposant una pujada del 77%.

  • A la partida de Protocol també hi trobam una modificació considerable, del 70%, que fa créixer el pressupost aprovat de 10.000 € fins als 17.000 €.

  • Una altra partida que puja una quantitat considerable, del 25%, és la corresponent a subministrament elèctric d’algunes instal·lacions municipals, l’enllumenat públic i altres que afegeix 28.500 €. En aquest cas s’havia fet una previsió a la baixa confiant en un parell de circumstàncies que de moment no s’han complert com s’esperava i que obliga a augmentar considerablement les partides per a poder cobrir les necessitats energètiques de les diferents instal·lacions (la rebaixa de tarifes a través de la negociació de la Felib no ha estat suficient per fer front a les factures pel retard en l’entrada en funcionament de les plaques fotovoltaiques dels dos aparcaments coberts del poble).

Com hem manifestat, consideram que, si la situació permet fer noves incorporacions al pressupost, seria millor dedicar-les a inversions en infraestructures necessàries i en millores que incidissin directament en el dia a dia dels nostres conciutadans.

Des de l’Entesa continuarem estant atents a la gestió del govern de Ferreries i fent propostes en positiu per Ferreries com anem fent a cada comissió i a cada Ple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.