Trepitjar carrer i la nova forma de fer política

El nou equip de govern de l’Ajuntament, encapçalat per Llorenç Ferrer Monjo comença una nova etapa de feina a la institució. Està per veure -i així manifesta a l’entrevista que li fem aquesta setmana- si es retorna a la calma després temporal polític d’aquestes darreres setmanes. I, especialment, a partir del setembre, quan la roda comenci realment a girar amb l’elaboració dels pressupostos.

El mes d’agost s’atraca i, si els tempos ho permeten, encara veurem un darrer ple extraordinari abans de les “vacances” que solen caracteritzar el mes canicular. Serà, segurament, aquest ple, la prova de foc per veure com ha quedat el terreny després del temporal. I si la nova forma de fer política -amb correcció i educació, com diu el mateix Ferrer- és viable.

No vol fer cap retret a l’equip sortint, diu el nou batle. I sí que, confessa, vol agafar alguna de les característiques de l’equip de Juana Mari Pons. La primera, la manera d’apropar-se al poble. Massa vegades, estar en política, ha significat pel ciutadà veure com els governants de torn es tancaven darrer una porta de despatx. I prenien decisions basades en les percepcions -o de les ideologies- del moment.

Fer carrer, com s’ha fet durant el darrer any, una passa tan simple com rebre a tot aquell ciutadà que es vulgui reunir amb qualsevol càrrec públic, és la primera de les feines que Ferrer ha traslladat al seu nou equip. Tenen tres anys per demostrar-ho, tres anys en què la mobilitat, els aparcaments i sa plaça des Born seran una peça clau en les eleccions de 2027.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.