Sergio Villalonga i Paco Roncero, formen equip a la tercera edició Menorc4manos El pròxim dilluns, 29 de juliol, el Café Balear se situa en el mapa del festival gastronòmic

Miriam Triay / Ciutadella – El festival Menorc4manos, organitzat per Ernesto Ventós, d’EV Gastro, torna amb la seva tercera edició, a Menorca. En aquesta, comptarem amb la presència de celebritats gastronòmiques, com Janaína Rueda, la millor cuinera del món per The World’s 50 Best, Paco Roncero (del restaurant madrileny Paco Roncero), Aitor Arregi (del restaurant a Getaria, Elkano), i Antonio Belotti (del restaurant a Donostia, Casa 887).

Cuiners de renom a nivell mundial i nacional, que compartiran fogons amb xefs locals, rellevants en el panorama illenc, dels restaurants Café Balear, En Caragol i Es Pop. Podent, a més, dissenyar el menú colze a colze amb els seus companys assignats.

En el cas de Ciutadella, i del restaurant emblemàtic, Café Balear, el seu reconegut xef, Sergio Villalonga, tindrà el gust de cuinar al costat de Paco Roncero, un dels millors cuiners, inclòs des de fa anys en la llista de Top100 de The Best Chef Awards. Està al capdavant del seu restaurant, Paco Roncero, i ha guanyat 2 estrelles Michelín i 2 Sols Repsol.

Un intercanvi culinari que pot ser molt interessant, barreja de diverses cultures i arrels gastronòmiques, que convertiran l’experiència en un tast únic. Segons el que ens ha explicat Villalonga, el menú que han dissenyat conjuntament, constarà de quatre snacks (aperitius), quatre plats i dues postres.

“Partint d’una proposta seva, ell ha dissenyat la meitat del menú, és a dir, dos snacks, dos plats i unes postres, i jo he fet l’altra meitat. Així, els plats que jo he proposat són més de la terra, clàssics però donant-los una segona volta, amb alguna novetat. Serà una mescla interessant, una explosió per al públic i client”. Amb plats de la terra i mar menorquins com són la llagosta amb ceba, unes gyozas d’escamarlà amb salsa de camamil·la de Menorca, o una croqueta de pernil amb panxeta ibèrica damunt, adobada, acompanyada d’un tàrtar… De casa nostra, passant per la innovació, al plat del client.

Una experiència única tant pels visitants que puguin tastar les seves creacions, com pel cuiner menorquí, per qui, ens ha confessat, “és tot un honor poder compartir fogons amb una figura de l’envergadura de Paco Roncero. Encara no m’ho crec. I només desig que arribi ja dilluns per poder-ho experimentar”.

Amb tot ja a punt, i havent-se intercanviat missatges durant aquests darrers mesos, tant en Sergio Villalonga com el Café Balear, esperen amb il·lusió l’arribada del cuiner madrileny, i el que suposa formar part d’aquest festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.