Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

20A: Abraçada popular al casc antic de Ciutadella

La problemàtica de l’accés als habitatges i la turistificació dels centres dels nuclis urbans centrarà la pròxima acció participativa de la plataforma Via Menorca. La cita és el dimarts 20 d’agost, a les 19 h, a la plaça de la Catedral de Ciutadella.

L’activitat consistirà en construir una abraçada humana a bona part del nucli antic de Ciutadella, com a reivindicació per a frenar la pèrdua de drets i d’identitat.

Ciutadella coneix els efectes de promocionar hotels sense límit, a la costa i dins la zona urbana. Sap de les dificultats de conviure amb cases on cada dia hi ha festes turístiques i no es pot dormir el vespre. Sap de l’efecte de la gentrificació, on tots els preus es disparen i la gent normal veu seriosament amenaçat el seu futur o els dels seus fills.

Les protestes que estem veient a Mallorca, a Eivissa, a Canàries, a Barcelona o a València, amb un munt de gent demanant un canvi de rumb, són l’expressió d’una població resident cansada de veure com hi ha problemes que es van fent més grans, conforme s’incrementa el nombre de turistes.

Les xifres de l’aeroport mostren rècords de passatgers cada mes. I la quantitat de gent damunt l’illa també és enguany més gran que mai. El darrer mes que s’han publicat xifres és el passat mes de maig. Vam rebre 220.000 turistes. Això és un 36 % més que l’any passat.

Mentre no hi hagi reaccions institucionals per a frenar aquesta deriva, haurem de seguir fent accions reivindicatives, per demanar el canvi de rumb.

Via Menorca és una campanya d’activació social però també de propostes. Tenim idees concretes per fer que Menorca torni a trobar el camí diferenciat. S’explicaran al manifest que es llegirà en acabar l’acte.

Passeu la veu i veniu el dimarts 20 d’agost. Hem de formar part de la solució.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.