Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

El Consell Insular aprova el conveni de col·laboració amb els vuit ajuntaments de l’illa per a l’execució de diferents actuacions de titularitat municipal La millora i el manteniment de la Xarxa de Rutes Terrestres i la millora de la cobertura WIFI a diverses localitzacions són algunes de les principals accions

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Consell Insular i els vuit ajuntaments de l’illa per a l’execució de diverses actuacions en camins públics i en infraestructures i/o instal·lacions de titularitat municipal, emmarcat dins el Pla de Sostenibilitat Turística “Menorca Reserva de la Biosfera-Turisme 0CO2”.

Aquest Pla contempla múltiples actuacions dividides en vuit blocs. Un d’ells és el bloc “Turisme 0CO2 Terra”, que emmarca les següents actuacions relacionades amb els camins públics municipals de Menorca:

– T1: Disseny de la Xarxa de Rutes Terrestres “Reserva de Biosfera-Turisme 0CO2”.
– T2: Senyalització de la Xarxa de Rutes Terrestres.
– T4 i T6: Creació i condicionament de les zones de descans, zones d’avituallament, miradors i punts d’interès de la Xarxa de Rutes Terrestres.
– T5: Planificació i localització de les zones de descans, zones d’avituallament, miradors i punts d’interès de la Xarxa de Rutes Terrestres.
– T7: Manteniment dels senders i camins i de les zones d’avituallament i descans de la Xarxa de Rutes Terrestres.

Així mateix, al bloc “Turisme 0CO2 Cel”, es troba l’actuació C1: “Condicionament de miradors estel·lars Reserva de Biosfera-Turisme 0CO2”, l’àmbit d’actuació de la qual també és la Xarxa de Rutes Terrestres.

Les actuacions T1 i T5 ja s’han dut a terme al ser merament tasques de planificació, però per complir les actuacions T2, T4, T6, T7 i C1 es requereix l’acceptació expressa dels ajuntaments, que mitjançant aquest conveni de col·laboració, el Consell Insular podrà realitzar els treballs previstos.

A més, s’han definit una sèrie de localitzacions referents a l’actuació TG1: “Xarxa WIFI solar”, que consisteix a instal·lar equipament necessari per dotar de cobertura sense fils WIFI diverses zones arreu de l’illa de Menorca que s’han estimat estratègiques i/o de necessitat i que actualment no es disposen, i per açò, el Consell Insular també tindrà l’autorització pertinent dels Ajuntaments per poder potenciar la cobertura en aquests indrets.

Aquest conveni tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2025, amb possibilitat de prorrogar-ho dotze mesos addicionals.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.