Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Arxiven l’expedient contra Faustino Gran SL per obres al Palau Can Simó Després del pagament de la sanció per part del grup inversor francès i la restitució de les actuacions al seu estat original

Can Simó. Foto: Miriam Triay.

C.M / Ciutadella – L’Ajuntament de Ciutadella ha arxivat l’expedient urbanístic obert contra la societat Faustino Gran SL, de l’inversor francès Laurent Morel, per la realització de diferents obres sense permís al Palau de Ca’n Simó, després de pagar la sanció i restituir l’edifici al seu estat original. La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres la proposta d’estimar les al·legacions presentades per Morel i posar fi, d’aquesta manera, a l’afer.

L’expedient sancionador per una infracció urbanística “molt greu” és fruit de la inspecció municipal realitzada a l’immoble del carrer de Santa Clara el maig de 2023. Les actuacions es van fer per tal de condicionar l’edifici amb vistes a la seva utilització com a palau del Caixer Senyor, Borja Saura, durant les festes de Sant Joan. Al final, el noble hagué de canviar el palau senyorial del grup inversor francès Mare Terra per una nova seu, la cada Vivó Truyols, a la plaça de ses Palmeres.

Tanmateix, les humitats de la coberta i les pluges que havien caigut a l’hivern havien provocat un esfondrament de 12 metres quadrats de teulada, que va requerir l’apuntalament dels porxos que queden damunt el saló principal i que se’n descartés del tot el seu ús per a la celebració de la festa.

La regidora d’Urbanisme de Ciutadella, Sandra Moll, ha confirmat a EL IRIS que es feren diferents actuacions dins el palau sense permís d’obres, entre les quals pintar les parets de les sales, la façana i el pati de la planta baixa, a més de diferents treballs de fusteria. La visita dels inspectors municipals, el maig de 2023, confirmà que totes aquestes intervencions es feren sense la corresponent llicència. Després de l’obertura de l’expedient sancionador, s’acordà multar la societat mercantil propietària i promotora de les obres, Faustino Gran SL, amb 11.510 euros, que quedaren reduïts finalment a 6.906 euros, després que el grup inversor francès en fes el pagament per anticipat.

Hotel d’interior
Mentre, la llicència d’obres sol·licitada per la societat de Laurent Morel per ampliar i reformar l’edifici per a convertir-lo en un hotel d’interior continua la seva tramitació. La idea és transformar l’edificació del carrer Santa Clara, catalogada en el Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric-Artístic de Ciutadella (Pepcha), en un hotel de 30 places. El projecte presentat en el seu dia compta amb un pressupost inicial d’1.378.208 euros. S’hi faran 15 habitacions dobles amb bany, distribuïdes en tres plantes connectades a través de tres escales i dos ascensors.

A la planta baixa, hi haurà dues habitacions dobles en suite, a més de la recepció, el vestíbul, una oficina, una sala de reunions, cuina i magatzems. A la primera planta hi haurà set habitacions més i a la segona, les darreres dotze places. En un dels dos soterranis, s’hi construirà un spa amb una piscina coberta de 30 metres quadrats, així com zones de massatges, sauna i bany turc. L’edifici ocupa 1.600 metres quadrats, dels quals se’n preveuen reformar 1.400.

Després de la seva posada en venda el 2019 per 2,9 milions d’euros, la casa senyorial de Can Simó va ser adquirida pel grup inversor representat per Laurent Morel.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.