Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

AJORNAT Arriba la IX edició del Concurs solidari d’albergínies plenes i coques, de l’AECC El pròxim dijous, 22 d’agost, a la seu de l'AECC (CANVI DE DATA)

XVIII Concurs Solidari d’Albergínies plenes i coques. Foto: AECC Ciutadella.

Miriam Triay / Ciutadella – L’habitual de l’estiu gastronòmic i solidari, on conflueixen tradició i solidaritat, torna amb la seva novena edició. Complint gairebé la seva primera dècada en marxa, el Concurs solidari d’albergínies plenes i coques és un esdeveniment que, a més de cercar la recaptació per poder fer possible que l’entitat AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) pugui seguir lluitant contra el càncer; també vol fer palesa la tradició gastronòmica de l’illa.

NOU ESTIUS I UN OBJECTIU
Ara ja fa nou estius que va néixer una nova manera de recaptar diners, oferint oci al poble resident i visitant, a través d’un fosquet a la fresca i bon aliment. Un esdeveniment amenitzat amb música, tant tradicional com emergent. I amb un bon equip de professionals, voluntariat i jurat, al darrere. Tot sota el nom i la idea de la solidaritat. Amb l’objectiu, sempre, de combatre el càncer. I de poder ajudar al màxim en la investigació i evolució d’aquesta malaltia.

Així va sorgir la idea de fer un concurs culinari que aplaudís la tradició menorquina. A través d’un del seus plats estrella: les albergínies plenes. I, des de fa dues edicions, també del dolç i el salat més habitual: les coques. Una forma, no només de ressaltar menjars tradicionals dels estius menorquins, sinó també de mantenir aquesta tradició ben present.

XVIII Concurs Solidari d’Albergínies plenes i coques. Foto: AECC Ciutadella.

LA NOVENA EDICIÓ
Enguany idò, seguint amb aquesta idea ja establerta als estius de Ciutadella, el pròxim dijous, 22 d’agost, tothom qui vulgui està convidat a assistir, a la seu de l’AECC (c/Marquès d’Albranca, 23, baixos), a les 20 h -qui concursi haurà de deixar els plats entre les 19 h – 19:30 h, com cada any-, al IX Concurs d’albergínies plenes i coques.

(EL CONCURS HAVIA DE SER AVUI, 16 D’AGOST, A LA PLAÇA DELS PINS, PERÒ INFORMAM QUE FINALMENT ES CANVIA A DIA 22 D’AGOST, I TINDRÀ LLOC A LA SEU DE L’ASSOCIACIÓ A CIUTADELLA, PER MOTIUS METEOROLÒGICS)

A més, i com ja sabeu els fidels seguidors de l’acte, el públic que no vulgui participar, però sí que vulgui fer un donatiu gastronòmic, podrà dur els plats a la Plaça. Aquests es posaran a la venda, juntament amb la resta de menjar presentat al concurs i de l’entregat per part de diferents empreses que col·laboren amb l’entitat. Tots aquests serviran per recaptar diners íntegres per a l’associació i les seves actuacions contra el càncer.

Una volta siguin les 20 h, començarà l’esdeveniment amb l’actuació del grup musical Xalandrí, mentre cinc persones que conformen el jurat, tasten les diferents obres culinàries presentades. Una volta acabat el concert, el jurat anunciarà el veredicte, amb els tres primers premis -un per cada tipus de menjar: albergínies, coca dolça i coca salada-, els segons i els tercers. “Com ha passat altres anys, en cas que hi hagi molta participació, i es consideri per part del jurat, es poden arribar a atorgar fins a quarts o cinquens premis”, explica Rufi Lorente, la presidenta de l’AECC Ciutadella.

Amb els premis entregats, que són donatius fets per diferents empreses i comerços locals del municipi, regals atractius i desinteressats, l’acte continuarà amb els concerts de dos grups joves emergents, de l’Escola de Música, Combo i Idò. “L’any passat ja vam optar per donar oportunitat als al·lots joves de l’Escola de Música, oferint-los un espai per poder fer les seves primeres actuacions. I va anar molt bé”.

Mentre té lloc aquesta segona part, la gent podrà comprar menjar de les diferents taules que es posaran a la disposició de tothom. On, com hem dit, hi haurà menjar del concurs, menjar aportat per diversos forns del municipi i altres establiments, i, sobretot, com a novetat que va sorgir l’any passat i enguany es potencia, una taula dedicada exclusivament a menjar sense gluten.

XVIII Concurs Solidari d’Albergínies plenes i coques. Foto: AECC Ciutadella.

UN JURAT DIFERENT
Com dèiem, el jurat estarà conformat, com cada any, per cinc persones locals, de l’entorn gastronòmic o solidari: Maria Rosa Comelles, de l’AECC; Juana Capó Monjo, del forn El Ranxo; José Bosch, president de FERIB; Bep Al·lès, editor del setmanari EL IRIS, “com a promotor del concurs en els seus inicis”; i un representant de Fra Roger per confirmar. Però enguany, potser, hi ha una sorpresa, ja que els cinc podrien convertir-se en sis, gràcies a l’assistència del cuiner de renom, Miquel Calent.

“L’any passat ja vam portar a en Pau Sintes com a sorpresa de darrera hora, i va ser molt polit. Enguany, volem dur a en Miquel Calent, que encara que ja ha confirmat l’assistència, sempre pot passar qualsevol cosa de darrer moment. El fet que ens acompanyin figures de renom com aquestes, importants dins el món gastronòmic actual, i que s’està coent, creim que és un encert, que puja de categoria el concurs, i que s’ha de convertir en una constant de l’esdeveniment. A veure si així pot ser”.

Un any més, llavors, la cita anual amb la gastronomia, la cultura i la solidaritat, que organitza l’AECC, torna a estar a les agendes de tothom. Amb figures clau, plats tradicionals, i concerts especials. Per amenitzar i compartir un vespre a la fresca, tan arrelat a l’ideari menorquí.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.