Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Ciutadella millorarà la climatització als centres infantils de 0-3 anys S’ha aprovat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el Consell Insular finançarà el 50 % del cost de les instal·lacions

Durant la Junta de Govern, es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l’illa per al suport a les inversions en equipaments de condicionament climàtic a les escoletes infantils de 0 a 3 anys.

El 21 de maig de 2023, 18 escoletes de Menorca, l’EAP de Menorca, l’Observatori de la Infància i Família de Menorca, el col·lectiu 0-3 de les Illes Balears, amb el suport de P. Costa, presidenta del Consell Escolar de les Illes Balears, i M. Pozo, presidenta d’UNICEF-Balears, van signar el compromís Tallafocs. Aquest compromís també va ser subscrit pels grups polítics Avançam Alaior, Ara Maó, Ciutadans, Ciutadella Endavant, Més per Menorca, Partit Popular, Podem Menorca, PSIB-PSOE, Sant Lluís per Balears i Volem Sant Lluís.

El document Tallafocs pel Benestar de la Primeria Infància inclou diverses mesures per millorar el benestar dels infants de 0-3 anys en àmbits com la situació climàtica de les aules, la protecció dels infants de la sobreexposició a dispositius digitals, la creació d’espais de convivència familiar i la cura de la salut mental dels infants, les famílies i els equips educatius.

Després de diverses reunions amb els agents implicats, els ajuntaments de Menorca, la comissió Tallafocs i el Consell Insular han acordat signar un conveni de col·laboració per aplicar les mesures del document relacionades amb la climatització. Es va decidir començar per aquesta mesura degut a la situació climàtica de l’illa durant els mesos d’estiu i la seva implicació econòmica.

El passat 15 de juliol, el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca va aprovar el conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Ciutadella, Maó, Alaior, Ferreries, es Mercadal, es Migjorn Gran, es Castell i Sant Lluís. Aquest conveni permetrà millorar les condicions climàtiques dins i fora dels espais municipals que acullen infants de 0 a 3 anys.

Amb l’aprovació del conveni, s’ha delegat al Patronat Municipal d’Escoles Infantils l’execució de les inversions previstes, que es finançaran equitativament entre el Consell Insular i l’Ajuntament.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.