Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

El Ple del Consell Insular de Menorca aprova sol·licitar a l’Estat la declaració d’Alaior i Es Mercadal com a zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil S'ha decidit per unanimitat en una sessió extraordinària celebrada aquest divendres

El Ple del Consell Insular de Menorca ha decidit per unanimitat sol·licitar al Consell de Ministres la declaració dels municipis d’Alaior i Es Mercadal com a zona afectada greument per una emergència de Protecció Civil pels danys materials causats per l’episodi de meteorologia adversa derivada de la DANA, amb pluges i tempestes, ocorregut el dia 15 d’agost de 2024.

La decisió s’ha pres en un Ple extraordinari celebrat aquest divendres amb un únic punt del dia, centrat en la DANA i proposat per l’equip de Govern.

El Ple del Consell Insular de Menorca ha acordat sol·licitar al Consell de Ministres que la declaració inclogui tots els ajuts i les mesures econòmiques que preveu tant la Llei 17/2015, de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil, com el Reial Decret 307/2005, de 18 de març, pel qual es regulen les subvencions en atenció a determinades necessitats derivades d’emergència o de naturalesa catastròfica, i s’estableix el procediment per a la seva concessió. Així mateix, ha acordat sol·licitar que el Consell de Ministres adopti les mesures complementàries que siguin procedents per ajudar en la recuperació íntegra dels danys soferts en els termes dels municipis des Mercadal i d’Alaior.

Aquest acord es comunicarà al Govern de l’Estat mitjançant la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca.

A la sessió hi han assistit els batles dels dos municipis afectats.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.