Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Hombre Pez Un 100% Verdejo elaborat a La Seca per les Bodegas Cuatro Rayas

Bep Al·lès – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un altre vi blanc de la DO Rueda, es tracta del Verdejo, Hombre Pez, elaborat per Bodegas Cuatro Rayas, a la localitat de La Seca, a Valladold. És un vi inspirat en la llegenda de Francisco de la Vega, conegut com l’home peix, que va desaparèixer al 1684 i que no fou trobat fins al 1874 per uns pescadors de Càdis.

NOTA DE TAST
Aspecte: Color groc llimona amb reflexes verdosos i brillant.

Nas: Aromàtic, afruitat i suau. Aromes a plàtan, melicotó i també a fenc fresc.

Boca: Redó i persistent, amb notes de fruita de pinyol. Acidesa ben integrada que li dona frescor i suavitat.

MARIDATGE

Ensalada amb mozzarella de Son Tema. Cittadella Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Marida amb carns blanques, ensalades, peix i marisc, a més d’arrossos i calderes marineres.

Pilotes de conill amb pebres. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Li van be els plats d’aus i carns blanques. Pollastre amb escamarlans, conill amb llagosta, pollastre al curri, pit de gall dindi al forn amb salsa de magranes, pit de pollastre farcit de formatge DO Menorca i sobrassada, conill a l’allet, pollastre al forn amb patates i cebes o cuit a baixa temperatura en cocotte.

Ensalada d’estiu. Foto: Bep Al·lès©

Ensalada d’herbes de canonge amb meló, pinyons, meló i formatge de cabra gratinat, ensalada d’estiu o de pobre, ensalada d’endívia amb taronja, anous, panses i formatge Cala Blau, Mix d’enciams amb formatge semi curat de S’Aranjassa, síndria i avellanes, o la nostra ensalada de tomàtigues d’estiu, ceba blanca, formatge vell de Binigarba, tàperes i AEOVE de Morvedra.

Carpaccio de sírvia del restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Per acompanyar entrants com unes vieires gratinades al forn, gambes vermelles de Ciutadella a la planxa o en tàrtar, carpaccio de sírvia, xels a la planxa, pop amb cebes, sípia amb salsa, calamarsets fregits…

Ratjada as forn a la menorquina. Restaurant Es Barranc. Foto: Bep Al·lès©

Peixos al forn con els pagres, déntols, morrudes i cànteres, també llobarros i orades a la sal o a la graella. Molls, rotges i pagells al caliu acompanyat de salsa maonesa, plats de bacallà i peix de roca fregit o raons fregits.

Gambes al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Gambes al caliu o fregides, escamarlans a la planxa, calamars plens a la menorquina, sípies farcides de rap i gambes, raoles d’ortiga de mar, pilotes de calamar, calamar a la planxa, escopinyes al natural i musclos al forn.

Raors fregits. Foto: Bep Al·lès©

Ara que arriba setembre, acompanyarà raors, serrans i pedaços fregits, com també una caldera de peix on no hi manquin una bona aranya, una rata, escorpores i un parell de talls de morena.

Si voleu saber més d’aquest vi amb història, un Verdejo molt afruitat i fresc, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.