Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Setembre

Setembre és el novè mes de l’any d’acord amb el calendari gregorià, però, en un inici aquest només constava de 10 mesos, sent setembre el mes número set, d’on prové precisament el nom, ja que la seva arrel llatina és septem, que es tradueix com “set”. 

Setembre és el mes que marca la fi de l’estiu i l’arrencada de la tardor. Al setembre, l’hemisferi nord comença a allunyar-se del sol, escurçant la durada dels dies i augmentant la durada de les nits.

Segons l’ONU, el setembre és un mes en què neix molta gent. De fet, el 9 de setembre és el dia en què més persones celebren el seu naixement, seguit per 12 i el 19 . Això a nivell mundial.

El setembre està relacionat amb tres flors que simbolitzen l’amor. La primera flor és blava i es diu “No m’oblidis”. Aquesta flor simbolitza l’amor i, sobretot, qualsevol tipus de record romàntic. La segona és l’aster que vol dir amor, benestar del cos i esperit. L’última flor de setembre es coneix com a “Glòria del matí” i representa l’amor no correspost.

Setembre a més és el mes en què es començava a recol·lectar el raïm. Era l’època de la verema! El vi té un aspecte molt important en la cultura espanyola i, sens dubte, aquest mes era clau per als amants del vi.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.