Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Le Senne continua com a president del Parlament per l’abstenció del PP

El president del Parlament, Gabriel Le Senne, de Vox, continuarà en el càrrec al no prosperar en el ple extraordinari d’aquest dimarts la proposta de destitució de l’esquerra per l’abstenció del PP. Un ple inèdit a la cambra de les Illes.

Els partits d’esquerra que havien proposat la destitució de Le Senne per trencar una foto de republicanes assassinades en la Guerra Civil durant el ple del passat 18 de juny no han aconseguit per a la seva iniciativa el suport de les tres cinquenes parts de la cambra que estableix el reglament per a la remoció del president. Després de les crítiques dels partits d’esquerra, la defensa de Vox i la justificació de la seva conducta del propi Le Senne, que ha admès “errors”, el portaveu parlamentari del PP, Sebastià Sagreras, ha anunciat l’abstenció del seu grup.

Segons ha informat IB3, amb 20 minuts de retard començava el ple de remoció, presidit pel vicepresident primer de la Mesa, el popular Mauricio Rovira. Els primers a intervenir han estat els grups que havien demanat la remoció. En el torn d’intervenció en contra, Vox ha qualificat el ple de presa de pel. Le Senne, assegut entre els seus companys de Vox i el diputat no adscrit, Xisco Cardona, ha fet el seu relat cronològic dels fets i ha denunciat una campanya d’assetjament. Fins al torn de fixació de posicions no s’ha conegut que, finalment, els populars s’abstindrien.

Un ple extraordinari que ha estat seguit des de la bancada de convidats per entitats memorialistes i també membres del partit de Vox.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.