Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Artesania i altres usos de la llana, aquest divendres 13

Leader Menorca – Les bonances de la llana menorquina son conegudes per bona part de la societat menorquina. La llana es va treballar artesanalment a Menorca durant molts anys. Tot i que aquesta activitat va caure en desús, i la indústria tèxtil ha deixat d’importar llana de Menorca, petites iniciatives a les Balears intenten donar-li un ús alternatiu d’alta qualitat.

Aquest és per exemple el cas de Llanatura de la Fundació Es Garrover. Un taller amb vocació social que ha innovat amb la manufactura de la llana de les ovelles de Mallorca, aportant valor afegit a aquest producte des d’una vessant enfocada a la sostenibilitat i a la justícia social.

Durnat la jornada “Nous horintzons per la llana” podrem conèixer de primera mà aquesta iniciativa de la mà de Gemma Salvador, que ens presentarà la guia de “Bones pràctiques pel maneig de la llana” que ha realitzat per Mallorca Rural.

A més, tindrem l’oportunitat de conèixer l’experiència de PORAXA , que ha patentat un aïllament amb llana. Aquestes dues experiències tindran l’acompanyament del Dr.Enric Carreras, de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa, que participarà en una taula rodona sobre altres usos de la llana.

Per participar de la jornada d’aquest divendres apunta’t aquí o telefonant al 971 355 660.
Programa de la jornada

Aquesta acció s’emmarca dins del projecte de LLARETSS, finançat amb fons FEADER en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.