Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Nil Riudavets, primera medalla menorquina a uns Jocs Paralímpics Ha aconseguit el bronze a la prova de triatló PTS4. Des de Menorca, la seva família posa en valor el seu esperit de superació

Era la seva primera participació en uns Jocs Paralímpics, però Nil Riudavets no s’ha arronsat davant aquest repte majúscul. Tretze atletes participaven en la prova de triatló PTS4 i el menorquí volia estar entre els millors. Va finalitzar la natació vuitè i va remuntar posicions en la bicicleta. En aquest tram ja era cinquè. Però la gran remuntada arribà en la carrera a peu. En aquest moment Nil Riudavets ha fet història per a l’esport balear. Ha travessat la línia de meta exhaust, però el bronze ja no li lleva ningú. Amb aquesta medalla l’atleta de 28 anys es converteix en el primer menorquí a aconseguir metall a uns Jocs Paralímpics.

És un moment per veure repetit moltes vegades. Des de Menorca, la família de Nil Riudavets rememora la gran fita que ha aconseguit el maonès a París. La seva àvia està ben orgullosa del seu net, però ha patit durant la cursa. Avui és un dia, també, per posar en valor l’esperit de superació de Riudavets. El maonès va patir un greu accident durant un triatló i va perdre la mobilitat del braç dret. Per a Héctor Pons, batle de Maó i cosí de Nil Riudavets, el medallista de bronze és tot un exemple per a la seva ciutat. No faltarà, idò, un homenatge al flamant medallista als jocs paralímpics quan torni a casa.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.