Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

L’exposició ‘El Jardí de les Delícies: L’Infern’ d’Anna Rierola arriba a Menorca de la mà de la Fundació Baleària

La Fundació Baleària exposa a partir del dia 1 de setembre El Jardí de les Delícies: L’Infern, una obra de l’artista Anna Rierola, que es podrà visitar des de l’1 de setembre fins al 3 de novembre a l’Espai Sant Josep de Ciutadella. La inauguració oficial va tenir lloc el diumenge 1 de setembre a les 20 h.

L’Infern forma part de la trilogia El Jardí de les Delícies, que l’estiu passat va captivar el públic amb més de 20.000 visites amb la mostra L’Edèn al mateix espai. Inspirada en l’obra homònima del pintor el Bosco, L’Infern és un retaule contemporani que combina art i ciència a través de centenars d’imatges científiques obtingudes del camp de la biomedicina. Aquestes imatges, capturades amb microscopi, mostren diversos estats vitals de desequilibri que poden derivar en malalties com l’Alzheimer, la diabetis o el càncer. Així mateix, l’obra incorpora la representació de patògens com bacteris, virus, fongs i paràsits, que posen en perill la continuïtat de la vida.

Rierola ens presenta una visió metafòrica de la interacció cooperativa i conflictual en els sistemes vius. Si L’Edèn simbolitza l’equilibri ecològic, biològic i social, L’Infern ens enfronta a les possibles conseqüències de trencar aquest equilibri. La fragmentació de la xarxa de la vida desemboca en un paisatge inhòspit, poblat per criatures que simbolitzen la malaltia i la mort.

L’artista barcelonesa, que va ser la primera Artist in Residence de l’IRB Barcelona, fa més de cinc anys que treballa en la intersecció entre l’art i la ciència. A través d’aquesta obra, ens convida a reflexionar sobre el misteri de la vida i a qüestionar-se com a societat què podem aprendre d’aquests comportaments biològics. Així, l’exposició El Jardí de les Delícies: L’Infern ens submergeix en una proposta artística que uneix ciència i art, i que porta l’espectador a plantejar-se preguntes profundes sobre la vida i la responsabilitat que es té com a éssers humans.

Aquesta mostra organitzada per la Fundació Baleària es podrà visitar fins al 3 de novembre del 2024 a l’Espai Sant Josep, ubicat al carrer de Santa Clara número 9 de Ciutadella. L’horari d’obertura és de dimarts a divendres de 18.30 a 22 h, i els dissabtes d’11 a 13.30 h i de 18.30 a 22 h.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.