Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Tocar la butxaca com a recurs contra els renous

Ciutadella prepara una nova ordenança de renous que endureix les sancions que es podran imposar per incompliment de la normativa. Fins a 300.000€ es podran arribar a recaptar en casos d’infraccions molt greus, així com també la clausura de l’establiment infractor per un període de fins a cinc anys o la prohibició definitiva d’activitats.

El fet d’haver d’endurir una normativa ja existent és mal símptoma de què alguna cosa falla. Fallen, a vegades, els avisos als propietaris dels establiments; però falla també, a vegades, la manca de vigilància. Falla, sobretot, el civisme de la gent, que en no pocs casos és la causant d’aquestes infraccions.

I és que per molta normativa que hi hagi, és la butxaca la que comanda, i la que si sofreix conseqüències, es posa en alerta. Hauríem, però, d’anar a cop d’euro per entendre que una ciutat la fem entre tots i hem de saber conviure de manera pacífica? Hi ha límits sobre els quals, més que la butxaca, hauria de primar el sentit comú -aquell poc comú sentit, malauradament-, i aplicar la màxima de què els drets d’una persona acaben allà on no es respecten els de l’altra.

Veurem si la nova ordenança, amb multes que poden anar fins als 600 euros només essent lleus, serveix per criar un poc de seny i respecte entre vesins. O si, fins i tot la butxaca, és incapaç d’inculcar un poc de civisme que, especialment durant l’estiu, sembla mancar arreu.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.