Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Postal d’aquell temps Arxiu d'Imatge i So de Menorca

Postal: A. Moll Pons. Col·lecció Antoni Picó Vivó. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.
Positiu en paper. Monocrom.

Aquell temps que la gent no feia fotografies i que s’enviaven missatges escrits per a saber com estaven amics i familiars, les targetes postals estaven molt de moda. Les postals eren una bona manera tenir una foto dels llocs que visitaven o vivien, si no tenien càmeres fotogràfiques, i també, enviar i rebre notícies. Aquesta postal, recollida per Antoni Picó en un dels seus àlbums de fotografies i postals, és una bona mostra. 

Aquesta imatge de l’entrada a Ferreries per la carretera des Migjorn, a l’actual carrer Nou, no la tenim datada, perquè com ens passa molt sovint els documents ens arriben a l’Arxiu sense cap informació més que la que podem veure. Però, en aquest cas, tenim alguna pista que ens la situa a principis o mitjans anys 20 del segle passat. Si s’hi fixen, el campanar de sant Bartomeu encara conserva la punta.

A l’Arxiu d’Imatge i So ens trobam, moltes vegades, amb la falta d’informació que ens permeti documentar els documents que tenim, per açò, ens agrada recordar que si tenim fotografies a casa amb familiars, llocs o fets destacats, és important deixar constància de tota la informació que puguem (noms de les persones que hi surten, lloc, data, etc.). Ens pot semblar que no és important perquè encara recordam qui són les persones i que mostren les fotografies, però, en algun moment algú ja no reconeixerà que hi surt i perdran la connexió amb les imatges que deixaran de tenir valor i es perdran. 

Recordau que si teniu alguna informació sobre aquesta postal ens agradaria molt que ens la faceu arribar per a poder completar les dades de catalogació. Us podeu posar en contacte amb l’Arxiu passant pel Camí des Castell de Maó, telefonant al 971 368 104 o enviant un correu electrònic a arxiuimatgeiso@cime.es

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.