Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Maduro crida la seva ambaixadora a Madrid per les crítiques de Robles i Albares apel·la a la germanor amb Veneçuela Rajoy es reuneix amb l'opositor Edmundo González, que dijous va trobar-se amb Sánchez a La Moncloa

El ministre espanyol d’Exteriors, José Manuel Albares

ACN/Madrid – Veneçuela ha cridat a consultes la seva ambaixadora a Madrid, Gladys Gutiérrez, en resposta a unes declaracions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, qualificant el govern de Nicolás Maduro de dictadura. Caracas ha fet aquest gest, de fort simbolisme diplomàtic, en considerar que les declaracions són “insolents, ingerencistes i grolleres”. A més, ha convocat l’ambaixador espanyol al país, Ramón Santos Martínez, per demanar-li explicacions. Davant d’aquesta situació, el ministre espanyol d’Exteriors, José Manuel Albares, ha assegurat en declaracions a RNE que Veneçuela és “un país germà” amb el qual cal mantenir les “millors relacions”.

El conflicte amb Veneçuela es produeix en un moment marcat per la decisió d’Edmundo González Urrutia (dirigent opositor i candidat a les eleccions celebrades al juliol) d’exiliar-se a Madrid. La seva arribada ha coincidit amb una votació al Congrés en què el PP, Vox i el PNB, entre d’altres, van aprovar una iniciativa dels populars que instava el govern espanyol a reconèixer-lo com a guanyador d’aquells comicis.

De fet, la mateixa votació al Congrés dels Diputats ja va generar una reacció contundent des de Caracas, on el parlament va carregar amb duresa contra Espanya i va exigir a Maduro la suspensió de les relacions diplomàtiques, comercials i econòmiques pel que consideren una “declaració de guerra”.

Pel que fa a González Urrutia, ha mantingut una agenda molt activa en les darreres hores a la capital de l’Estat. Ahir es va reunir amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Palau de La Moncloa, i avui s’ha trobat amb l’expresident popular Mariano Rajoy, qui li ha expressat la seva “admiració i suport indestructible”.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.