La Fira Arrels presenta la VII edició en un format a l’aire lliure i amb un atractiu programa gastronòmic El Recinte Firal des Mercadal acollirà una nova edició de la fira de producte local i cuina de Menorca aquest cap de setmana

El departament d’Economia i Serveis Generals del Consell Insular de Menorca va presentar el dimarts, 10 de setembre, a les Salines de la Concepció, el programa de la VII edició de la Fira Arrels. L’esdeveniment anual dedicat al producte local i la gastronomia de Menorca canvia el seu emplaçament habitual i es desplaça al recinte firal des Mercadal amb un format a l’aire lliure i especialment dirigit al públic familiar.

La presentació va anar a càrrec del president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca, la consellera d’Economia i Serveis Generals, Maria Antonia Taltavull, del batle des Mercadal, Joan Palliser i del director de la fira, Pep Palau.

“Volem donar visibilitat i donar-los la importància que es mereixen a la cuina i els productes de Menorca, dels quals tindrem gran diversitat. Trobarem el sector del vi, el de l’oli, la carn, el formatge i els embotits, mel, productes ecològics, rebosteria, el sector licorer o la cervesa artesana”, va destacar el president del Consell Insular, Adolfo Vilafranca.

La consellera, Maria Antonia Taltavull, va explicar que “aquest any Fira Arrels aposta per un format molt local amb una àmplia representació de la diversitat de productes menorquins i amb la presència de grans cuiners de Menorca”.

“Voldria destacar també que l’èxit d’aquest esdeveniment es deu a l’aposta ferma dels agricultors, artesans, productors i restauradors que estan convençuts del potencial del producte menorquí, del talent culinari de l’illa i de la importància de mantenir els receptaris tradicionals i la identitat local sense deixar d’innovar i reinventar-se. Des del Consell tenim a la vegada l’aposta ferma de fer costat a tots els nostres productors i cuiners locals”, va afegir el president del Consell Insular de Menorca.

Foto Fira Arrels

Una trentena de productors locals i un espai de restauració
En aquesta edició, l’espai d’expositors de la Fira Arrels compta amb la participació d’uns trenta productors de diferents sectors. El públic podrà passejar entre els estands  per degustar i comprar embotits, verdures, formatges, carn, bolets, rebosteria, vi, cervesa, oli, mel, entre altres articles. Completaran l’oferta menorquina productes mallorquins que vindran representats per la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i producte local del Govern de les Illes Balears.

A més de la zona d’estands, la fira comptarà amb una àrea de restauració a càrrec de l’escola restaurant de Ca n’Aguedet. En aquest espai els assistents podran adquirir begudes i tastar la proposta gastronòmica que prepararan els alumnes de Ca n’Aguedet.

El director de la fira, Pep Palau, ha remarcat que “hem reformat el model del qual venim i creat un nou model de Fira Arrels mantenint l’essència de sempre, que són els productors”.

Aula de Cuina
A l’Aula de Cuina de la fira hi tindran lloc demostracions de cuina, tallers gastronòmics i tastos guiats. Avui, dissabte, 21 de setembre, a partir de les 16.30h,  hi haurà demostracions de cuina en directe a càrrec del cuiner Miquel Calent (Restaurants Es Chic, Migjorn i Ca’n Calent, Campos, Mallorca), José María Borrás i Irene Gordillo (Agroturisme Santa Mariana, Alaior), Diego i Raül (Restaurant Miramar, Ciutadella) i Pau Sintes i Ruth Ortiz (Restaurant Cristine Bedfor, Maó).

A més, durant el matí d’avui, al mateix espai, es realitzarà l’entrega dels premis gastronòmics de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears, i un tast de formatges i cerveses a càrrec de la DOP Mahón Menorca i els mestres cervesers de Grahame Pearce.

Demà, diumenge dia 22, per l’Aula de Cuina hi passaran el cuiner Dani Poleo (Bonita Menorca – Celler Binifadet) i Catalina Pons i Tomeu Cañellas, xefs convidats de Bunyola que oferiran un taller d’arròs de carboner.

També tindrà lloc un tast guiat de vins a càrrec de Vi Menorca i una degustació guiada de productes ecològics de les finques del programa Custòdia Agrària a càrrec del GOB.

 

Foto Fira Arrels

Espai Sa Cooperativa del Camp: activitats familiars i música en directe
La VII edició de la Fira Arrels comptarà amb un espai de Sa Cooperativa del Camp dedicat especialment a un públic familiar. Avui de 11.00 h a 14.00 h els assistents podran gaudir d’una demostració de feines del camp per aprendre com productors i artesans elaboren els seus productes amb matèries primeres. A la tarda, tindrà lloc un taller per a fillets i filletes on s’aprendrà a sembrar i cuidar productes de l’horta d’hivern. En aquest mateix espai, demà al matí, hi haurà un joc infantil que consistirà en comprar i cuinar.

Com cada any, Arrels comptarà amb l’animació musical de grups i artistes locals. Avui, a partir de les 21.00 h, podrem gaudir del grup menorquí Entonats. Demà, a les 15.00 h, serà el torn de na Joana Pons i ses guitarres.

Exposició al Centre Artesanal
Els assistents també podran gaudir de la nova exposició del Centre Artesanal de Menorca, “Menorca en tres plats”, que serà inaugurada especialment per a la Fira Arrels.

La nova instal·lació del Centre Artesanal, ubicat al mateix recinte firal des Mercadal, pretén mostrar el fruit de les col·laboracions que el ceramista Marc Marcet ha realitzat amb tres xefs menorquins en un exercici cooperatiu i ancestral entre sectors. Es tracta de tres obres en ceràmica: “Còdol” (Marc Marcet amb Sílvia Anglada), “Illa de Menorca” (Marc Marcet amb Jesús García) i “Pont de Bèns” (Marc Marcet amb Joan Caballo). L’exposició es va inaugurar ahir a les 18 h, romandrà oberta durant tot el cap de setmana de la Fira Arrels i es podrà visitar fins al 21 d’octubre.

Informació pràctica
L’entrada a Fira Arrels tindrà un cost de 3 € i inclourà tres tiquets de tast que es podran intercanviar per degustacions en els estands de producte. Totes les activitats seran gratuïtes amb reserva prèvia al punt d’informació de la fira. L’horari d’obertura serà avui d’11:00 h a 22:00 h i demà de d’11:00 h a 20:00h.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.