La Fira Arrels tanca la VII edició i es reafirma com a esdeveniment essencial per al producte local Uns 4.000 visitants han gaudit del millor de la gastronomia menorquina durant tot el cap de setmana

La VII edició de la Fira Arrels ha conclòs avui, reafirmant-se un any més com l’esdeveniment de referència per a la promoció del producte local i la cuina de Menorca. Durant el cap de setmana, més de 4.000 persones han visitat la fira, descobrint i gaudint d’una rica oferta de productes autòctons, degustacions i activitats gastronòmiques. Aquest diumenge, la cua d’entrada ha estat constant, evidenciant l’interès creixent del públic.

Maria Antònia Taltavull, consellera d’Economia i Serveis Generals del Consell Insular, ha expressat la seva satisfacció amb el nou format de la Fira Arrels, destacant que “ha estat un èxit rotund, reflectit en l’alta satisfacció tant dels productors, que han assolit un bon nivell de vendes, com del públic, que s’ha mostrat molt content amb l’experiència. Tot l’equip de l’organització estem molt satisfets amb els resultats obtinguts”.

El director de fira, Pep Palau, ha destacat que Arrels actua com una plataforma que fomenta la cohesió i la cooperació entre els productors, “cosa que es tradueix en productes comercials de gran qualitat. Al llarg de les set edicions, molts productors han establert col·laboracions directes, i hem pogut constatar que aquesta dinàmica continua viva entre els participants de la fira.”

Els més de 30 expositors també han destacat la gran afluència de públic i l’interès pels productes de proximitat i la gastronomia menorquina. A més de la venda directa, els productors han ofert degustacions. Entre les propostes destacades, s’han pogut tastar hamburgueses de bolets i gambes, un saborós brioche amb carbonade flamenca cuinada amb cervesa artesana, una torrada de pa de vidre amb pebrot escalivat i embotit, o una mini coca bamba amb formatge, nous i mel de Menorca. També hi havia una àmplia selecció de productes tradicionals menorquins, com pastissets, flaons, formatjades, rubiols o les canyetes de sobrassada. De begudes, s’han pogut tastar infusions d’ullastre i de fonoll marí i llimona, una selecció de vins locals, cervesa, pomada i altres refrigeris.

Aquest any la fira també ha disposat d’un espai de restauració dirigit per l’escola de restauració de Ca n’Aguedet, que han cuinat alguns plats tradicionals com oliaigua amb figues, arròs de la terra o greixera de patata.

Demostracions de cuina i tallers
L’Aula de Cuina ha estat un dels espais més dinàmics, totes les sessions s’han omplert amb demostracions en directe de cuiners de prestigi i tallers que han despertat l’interès de grans i petits. Cap al migdia, les activitats de la Fira Arrels s’han iniciat amb gran intensitat i èxit de participació. A les 12.00 h, Catalina Pons i Tomeu Cañellas, del restaurant El Fogons de Plaça (Bunyola, Mallorca), han presentat “Unes illes d’arrossos” amb un deliciós arròs de carboner, que ha atret un gran nombre d’assistents interessats en aquesta proposta gastronòmica tradicional de Bunyola.

Poc després, a les 13.30 h, ha tingut lloc la sessió “El paisatge al plat: sabors i valors de la Custòdia Agrària” a càrrec del GOB, amb un tast guiat que ha combinat productes locals amb la presentació del programa de Custòdia Agrària, donant valor a la sostenibilitat i el respecte pel territori menorquí.

Ja a la tarda, a les 16.45 h, els amants del vi han pogut gaudir del tast guiat “Vins de Menorca: genuïns i excel·lents”, on s’han presentat vins de diferents cellers de l’Associació Vi Menorca, posant de manifest la qualitat i l’autenticitat dels vins menorquins.

Més tard, a les 18.00 h, Daniel Poleo de Bonita Menorca i Cicerón Mercadal de Bolets de Menorca han conduït una demostració sobre l’ús dels bolets a la cuina. Finalment, a les 19.00 h, l’activitat “Univers vegetal” ha tancat la jornada amb el xef Andrés Benítez, del restaurant Botànic de l’Hotel Can Bordoy (Palma) amb una ponència que ha girat entorn del concepte “plantforwad” que consisteix a donar protagonisme al producte vegetal sense fugir de la proteïna animal.

Activitats familiars i concert en directe
Les activitats familiars han estat a càrrec de la Cooperativa del Camp, oferint als més petits un espai on han pogut gaudir d’un taller de rebosteria i d’un joc infantil universal: jugar a comprar i cuinar. A més, a les 15.00 h, na Joana Pons, amb les seves guitarres, ha atret una multitud de gent en un concert proper i acollidor, que ha donat un toc d’alegria i bon ambient a la tarda a la Fira Arrels.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.