Menorca Talaiòtica celebra el seu primer aniversari com a patrimoni mundial a Trepucó Més de 120 persones van assistir a l’acte oficial organitzat pel Consell Insular de Menorca a Trepucó

La celebració del primer aniversari de Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial de la Unesco va congregar a més de 120 persones al poblat talaiòtic de Trepucó (Maó). Encapçalat pel president del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, l’equip de govern hi va acudir al complet. A l’acte, també hi van assistir nombrosos representants polítics de tots els municipis de Menorca, així com representants de tots els partits polítics.

En la seva intervenció, Vilafranca va afirmar: “el reconeixement de la Unesco referma la nostra història, paisatge i cultura. Durant aquest any hem potenciat tres àmbits: la investigació, la difusió i la conservació. Creim que ara toca gestionar, conservar i difondre el nostre patrimoni mundial a les noves generacions a través de projectes com el futur Centre d’Interpretació de la Menorca Talaiòtica. Aquest és un dels principals projectes del mandat. S’ubicarà a la Plaça de la Catedral, a l’antiga ferreteria de Ca l’Avi, i serà la seu de la Menorca Talaiòtica”.

De la mà del conseller de Cultura, Joan Pons Torres, la vetllada va començar amb la xerrada del Dr. Manuel Calvo, catedràtic de Prehistòria de la UIB, sobre els reptes de Menorca Talaiòtica un any després de la nominació. Va prosseguir amb la intervenció del president del Consell Insular de Menorca i la projecció del videomapatge “Entre el cel i la mar”. L’acte va acabar amb un tast de cervesa Talaiòtica amb l’arqueòloga Montserrat Anglada i el mestre cerveser Roger Vila.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.