El PP de Maó denuncia que l’Ajuntament va tenir els primers avisos del mal funcionament de la desnitrificadora el novembre del 2023 El PP demana un ple extraordinari “perquè l'alcalde doni la cara davant de la ciutadania i de totes les explicacions pertinents”.

Virginia Victori, portaveu del PP Maó, ha lamentat avui que “l’alcalde llenci pilotes fora, no assumeixi responsabilitats i vulgui donar la culpa a una funcionària per la seva deixadesa de funcions”.

Per tot això, anuncia que el PP Maó demana un ple extraordinari per tractar l’assumpte més a fons i perquè “l’alcalde doni la cara davant de tots els ciutadans”. De la mateixa manera, el PP també demanarà tots els annexos dels informes i tots els registres que hagi emès Hidrobal aquest darrer any a l’ajuntament.

La portaveu del PP ha considerat que “és molt greu que no sigui capaç de dir la veritat, que detalli l’assumpte dient que només han estat dies puntuals i s’excusi darrere d’una baixa d’una treballadora municipal”. Aquesta no és l‟actitud que hauria de tenir el màxim responsable de l‟Ajuntament”.

Virginia Victori destaca que “al ple d’ahir es va comentar per sobre, i quan el PP va demanar la paraula per fer una altra intervenció, se’ns va negar. Fins quan teníem l’ús de la paraula ens va interrompre al·legant que no podíem parlar d’un tema que no fos el detallat a la pregunta”.

Al PP Maó li resulta sorprenent que l’alcalde digui que es va assabentar ahir, arran que el PP va tenir accés a l’expedient, quan segons consta a l’informe d’incidències de la planta, els primers avisos de fallades i males olors es van donar a l’Ajuntament el novembre del 2023, i ja es parla aquell mes que no es compleixen els paràmetres de qualitat quant a nitrats i microbis.

És més, en una carta a què ha tingut accés el PP i que mana Hidrobal directament a la regidora Dolores Antonio, en resposta a una sol·licitud que ella mateixa va fer, se li informa que se li envia tota la documentació d’analítiques i el informe en qüestió on es recomanava la desconnexió del dipòsit de Malbúger.

“Ella mateixa demana al tècnic d’Hidrobal que li enviï tota la informació, el tècnic li envia una carta directament a ella dient que se li adjunta tot, però després ella no fa el seguiment? No ens ho creiem”.

Paral·lelament, el PP ha volgut tornar a posar èmfasi en la part de l’informe d’incidències que s’envia a l’Ajuntament i en què l’empresa detalla que va proposar informar la Conselleria de Salut i Consum, però després s’indica que l’Ajuntament i l’empresa consensuen no comunicar a sanitat l’incompliment.

“Ens sembla summament greu que ahir al ple la regidora Dolors Antonio insinués que l’empresa menteix. Els està acusant de falsedat documental?” Ha dit Virginia Victori.

De la mateixa manera, Victori considerat “que és molt greu que ahir només s’informés a través de xarxes socials i Whatsapp. Què passa amb tota la gent que no té accés a aquests canals? Esperem que s’hagi enviat una comunicació a totes les cases formalment. Encara hi ha ciutadans que no se n’han assabentat”.

La portaveu del PP ha conclòs dient que “les excuses no ens valen. Demanem que es depurin responsabilitats. Ha estat en risc la salut de les persones i amb això no s’hi juga”.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.