Un Born, infinites possibilitats

S’acaba el setembre, però no es veu encara la llum al final del túnel de la saturació de cotxes al centre de Ciutadella. L’aprovació del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible), que va tenir lloc la setmana passada, i que tantes butllofes polítiques ha aixecat entre equip de govern i oposició, comença ara el seu camí amb una protagonista clara: la plaça des Born.

Des de EL IRIS hem volgut fer un petit recorregut històric de les propostes que s’han fet al llarg del temps per a aquesta plaça. Perquè, tot i que ara sembli una idea molt acord amb els temps que vivim, convertir es Born per a vianants és un tema que es xerra des de fa ja unes quantes dècades.

A banda de la preocupació estesa sobre on podrem aparcar els cotxes que ja no seran as Born, que ja vam comentar la setmana passada, s’afegeix el fet de com quedarà l’esplanada. Com afectarà aquesta “peatonalització” a la circulació de Sa Muradeta, i com es reordenarà, en general, el trànsit dintre de la nostra ciutat.

Està clar que, com deia el batle a la roda de premsa de presentació del PMUS, llevar els cotxes des Born, és el més senzill de fer. La dificultat real radica en poder resoldre tots els problemes -coneguts i per venir- derivats d’aquesta decisió que, tanmateix, proclamen tots els partits que s’ha de tirar endavant. Veurem, en un any, si totes les àrees implicades -de ben segur que Policia hi tindrà un paper important-, han sabut resoldre aquests entrebancs i tenim una plaça des Born per caminar-hi, però també una Ciutadella amb suficients espais per aparcar.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.