Es ratifica l’execució de les obres d’emergència després de les inundacions d’agost a Menorca Es destinen més de 3,4 milions d'euros a reparar els danys provocats per les pluges torrencials

El Consell de Govern ha ratificat l’execució de les obres d’emergència per restaurar les zones afectades per les inundacions esdevingudes el passat 15 d’agost en els municipis d’Alaior i es Mercadal, a Menorca. Les intenses pluges d’aquesta data van provocar el desbordament de diversos llits d’aigua, ocasionant danys importants en infraestructures, terrenys i àrees residencials.

La inversió total destinada a aquestes actuacions és de 3.422.073,54 euros, i té com a objectiu principal la recuperació de la funcionalitat de les lleres i la restauració de les zones afectades per les inundacions. Aquestes obres permetran reparar els danys i assegurar la protecció de les àrees més vulnerables al més aviat possible.

Després de l’episodi de la depressió aïllada en nivells alts (DANA), el director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, va presentar un informe detallat sobre els danys, juntament amb una valoració tècnica que va permetre incoar la tramitació de l’expedient d’emergència. Posteriorment, el conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, va ordenar l’execució immediata de les obres necessàries per mitigar els efectes de les inundacions.

Es van prioritzar les zones afectades a Alaior i es Mercadal a causa de la magnitud dels danys causats per les pluges torrencials. Amb aquestes actuacions, el Govern de les Illes Balears reafirma el compromís d’actuar de manera eficaç davant emergències que afecten tant la seguretat de les persones com l’entorn natural.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.