L’Entesa de Ferreries en contra de la pujada de taxa d’aigua

L’Entesa de l’Esquerra de Ferreries ha votat en contra de la nova ordenança reguladora de la taxa pel subministrament d’aigua i clavegueram de Ferreries, ja que contempla una pujada que consideram abusiva. Essent conscients que els preus s’han d’actualitzar, perquè l’ordenança actual és de fa molts anys, pensam que la puja és molt elevada i penalitza a la majoria dels habitants del nucli urbà de Ferreries, que són els que consumeixen més poc.

L’Entesa està d’acord en la necessitat de fer l’actualització de les taxes d’aigua, però no podem estar d’acord ni en les formes ni amb el contingut.

L’ordenança que s’ha presentat a votació al Ple Municipal d’aquest mes de setembre és, de fet, una modificació d’una proposta que va fer l’equip de govern a final de l’any 2023, que incrementava els costos fixos i variables, especialment pels residents. Aquesta modificació s’ha fet a partir d’un informe del tresorer que parla de la necessitat de fer modificacions substancials i finalment planteja redactar una nova ordenança. Fer una nova ordenança, a més de la necessitat de tenir informes jurídics i econòmics, implica l’exposició pública, que podria semblar que l’equip de govern es vol estalviar.

Pel que fa al contingut, des de l’Entesa opinam que la proposta d’ordenança hauria de penalitzar els consums excessius de l’aigua i veim que finalment penalitza els ciutadans de Ferreries i beneficia els grans consumidors de Cala Galdana i els lloguers turístics.

A tall d’exemple podem veure que si una persona jubilada que viu al nucli urbà i gasta 20 tones al trimestre les pagaria a 8,625 €. En canvi, un turista, amb un xalet Cala Galdana, que ve quinze dies i gasta igualment 20 tones en aquest temps les pagaria a 6,612 €. 

A més, pensam que aquesta pujada tan exagerada es dona en un context en què l’Ajuntament de Ferreries ha ingressat molt, per les concessions de Cala Galdana, i, per tant, no té sentit  més enllà de l’afany recaptatori.

Així idò, des de l’Entesa volem fer palès que desaprovam aquesta nova ordenança i, sobretot, la manera com l’actual equip de govern del PP l’ha duita a terme.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.