Traginant les nanses Arxiu d'Imatge i So de Menorca

Fotografia Magda Amorós Alzina. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM.
Negatiu en plàstic de 35 mm. Monocrom.

Podria ben ser una desfilada de moda, amb vestits avantguardistes i materials poc convencionals. En realitat és un pescador transportant les nanses per a preparar-les a la barca, per dur-les a tirar a la mar.

Moltes vegades les fotografies que trobam a l’Arxiu ens mostren moments de la vida quotidiana d’antany, però estan fetes d’una manera artística que ens transporten a altres moments, llocs o personatges. En aquest cas, ens mostra que hi ha moltes maneres de traginar coses i les nanses segurament no són les més còmodes de moure per la seva forma i volum. Na Magda Amorós, amb el seu ull de fotoperiodista, ens mostra una feina tradicional jugant amb l’entorn, el personatge i els reflexos de les barques al port de Ciutadella.

Com passa sovint, aquesta imatge ens ha arribat a l’Arxiu d’Imatge i So sense massa informació. Sabem que és el port de Ciutadella, sabem que preparaven les nanses a la barca (perquè la fotografia forma part d’un reportatge on es veu la resta de la feina i companys del pescador), però no tenim dades de quan ni de qui és aquest pescador. Per açò, si teniu alguna informació sobre aquesta fotografia ens agradaria molt que ens la faceu arribar per a poder completar les dades de catalogació. Us podeu posar en contacte amb l’Arxiu passant pel Camí des Castell de Maó, telefonant al 971 368 104 o enviant un correu electrònic a arxiuimatgeiso@cime.es.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.