Es destinen 1,3 milions d’euros a ajuts de garantia alimentària amb càrrec al 0,7 % de l’IRPF Els ajuts van destinats a entitats que distribueixen aliments a d’altres entitats, a les que en reparteixen i a menjadors socials

El Consell de Govern ha autoritzat la consellera de Famílies i Afers Socials perquè destini 1.345.000 euros a la convocatòria d’ajuts per a entitats que desenvolupen programes de garantia alimentària amb càrrec al 0,7 % de l’impost sobre la renda de les persones físiques i l’impost sobre societats, corresponent a l’any 2024, per a accions a realitzar durant els anys 2024 i 2025.

El pagament podrà ser anticipat i del 100 % de l’import de les subvencions.

L’increment de pressupost per aquesta partida, respecte als 460.000 de 2023, es deu a la intenció del Govern de compensar aquelles persones vulnerables que no rebran ajuts a través dels ajuts d’Assistència Material Bàsica del Fons Social Europeu Plus (Programa Bàsic), conegudes com a targetes d’aliments. El motiu és que els criteris del Ministeri estableixen que aquest ajut es distribueixi a famílies amb menors a càrrec i amb uns ingressos inferiors al 40 % de la mitjana estatal, cosa que deixa al marge moltes persones de les Illes que requereixen d’aquests ajuts.

La distribució del crèdit es farà atenent les modalitats i els criteris següents:

Modalitat 1. Projectes de distribució d’aliments entre les entitats dedicades al repartiment d’aliments.
Modalitat 2. Projectes de repartiment d’aliments i/o productes de primera necessitat que atenen usuaris d’un o més municipis.
Modalitat 3. Projectes de menjadors socials

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.