Èxit de participació a la jornada explicativa sobre convocatòries d’Ajuts 2024 adreçada a empresaris, organitzada per la Direcció General de Fons Europeus

La Direcció General de Fons Europeus de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació va organitzar el passat divendres una jornada explicativa sobre els «Ajuts 2024. Ajuts d’Estat i Incentius Regionals» dirigida als empresaris de la comunitat autònoma al Saló d’actes de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB). A la Jornada, que va registrar un èxit de participació, es van exposar els principals trets dels Ajuts d’Estat i dels Incentius Regionals així com les convocatòries vigents amb fons europeus i les oportunitats d’accés al finançament.

La sessió, que es va dur a terme en format presencial i en línia, va comptar amb la participació la directora general de Fons Europeus, Bárbara Barceló; el secretari general de la CAEB, Sergio Beltrán; el responsable de l’àrea de fons, programes i projectes a la Fundació Illes Balears d’Acció Exterior (FIBAE), Antoni Reinoso; el propietari i CEO de la finca Treurer (Algaida), Miquel Miralles; la cap del Departament Jurídic, Administratiu i de Coordinació, Francisca Gomila; el cap del Departament de Fons Europeus, Fernando Romera, i la cap del Departament de Seguiment de Projectes, Marta Neus López.

Bárbara Barceló, en la presentació de la jornada, va posar en valor el conveni que la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació ha subscrit amb la CAEB per tal de donar suport al sector empresarial de les Illes. Barceló va assegurar que els ajuts europeus no s’acaben en els mínimis i que existeixen altres maneres de finançament que obrin vies molt interessants per a determinants sectors empresarials. «La Direcció General de Fons Europeus som el pont entre les fonts de finançament europeu i de l’Estat i el teixit empresarial», va subratllar.

Antoni Reinoso, responsable de l’àrea de fons, programes i projectes a la Fundació Illes Balears d’Acció Exterior (FIBAE), va detallar el procediment i requisits per poder optar als ajuts d’Incentius Regionals. El cas d’èxit va arribar de la mà de Miquel Miralles, propietari i CEO de la finca Treurer (Algaida) qui va explicar la seva experiència com a beneficiari.

D’altra banda, Francisca Gomila, cap del Departament Jurídic, Administratiu i de Coordinació, va fer un repàs de les convocatòries obertes i previstes amb fons MRR concretant els beneficiaris potencials i els terminis. Per la seva banda, Fernando Romera, cap del Departament de Fons Europeus,  va explicar les línies d’ajuts dels fons estructurals dirigits al reforç del creixement sostenible i d’ocupació de les pimes de les Illes Balears.

Finalment, Marta Neus López, cap del Departament de Seguiment de Projectes, va mostrar in situ els canals bàsics de comunicació que té la Direcció General de Fons Europeus com són els microllocs (ibfonseu.caib.es; programeseuropeus.caib.es i oie.caib.es) i les adreces electròniques (suportpime@oie.caib.es; info@oie.caib.es i projectes@oie.caib.es).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.