Més per Menorca aconsegueix el compromís del Govern per millorar el finançament del transport públic de l’illa La proposta dels menorquinistes per actualitzar la dotació de la transferència competencial del transport públic s’ha aprovat amb el suport majoritari del Parlament

El debat de política general ha acabat amb una bona notícia per als menorquins i menorquines, ja que Més per Menorca ha aconseguit que el Govern de les Illes Balears es comprometi a recalcular i actualitzar la quantitat pressupostària que es transfereix al Consell Insular en matèria de transport públic per igualar la inversió que es fa a Mallorca.

Després que la presidenta Marga Prohens anunciés una inversió de gairebé 700 milions d’euros per a noves infraestructures ferroviàries a l’illa de Mallorca, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, va considerar que la mateixa inversió de forma proporcional havia d’arribar a Menorca. Castells ha recuperat una demanda que ja havia defensat el partit menorquinista en altres ocasions perquè el GOIB i el Consell Insular actualitzin la dotació pressupostària que el Govern transfereix al Consell en matèria de transport públic.

“Existeix una gran desigualtat entre les infraestructures i el servei de tren, metro i autobús de Mallorca i les infraestructures i servei d’autobús de Menorca” exposa el portaveu menorquinista. Castells considera que “el transport públic ja no té un ús residual, sinó que gràcies a la gratuïtat i conscienciació s’està aconseguint que sigui un servei de i per a tothom”.

Més per Menorca farà un seguiment per assegurar que es compleixi aquesta resolució i que, per tant, el Govern de les Illes Balears i els consells insular de Menorca, Eivissa i Formentera es reuneixin per recalcular la dotació per al transport públic de cada illa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.