Senyals, urinaris dels cans

És molt fàcil, fent una volta per Ciutadella, veure en quines condicions es troba bona part del mobiliari urbà de senyalística i papereres. No degut a un mal ús, sinó pel fet que serveixen d’urinaris als cans de molts vesins del nostre poble. Sabem que tenir un ca comporta una sèrie de responsabilitats, com és la de treure’l cada dia a passejar a fer les seves necessitats. Però, a la vegada, s’haurien de tenir en compte les obligacions que, com a vesins, suposa la convivència i manteniment del mobiliari que pagam entre tots.

A una ciutat com Mataró, amb una població un poc més grossa que la de Ciutadella, van fer un estudi per determinar el cost que suposen les actituds incíviques dels propietaris de cans que deixen que facin les seves necessitats als caps de cantó de carrers, papereres i senyals verticals. Gairebé 300.000€.

Si tenim en compte que, a Ciutadella, el pressupost destinat a les festes de Sant Joan està entre els 400.000 i els 500.000, ens podem fer una idea del volum de despesa que van calcular a Mataró.

Aquí, ens falten dades per saber què ha de destinar el consistori per a renovar i canviar material que s’ha fet malbé a causa dels pixums dels cans, que es poden trobar fins i tot a la base de la columna que suporta el Be de Sant Joan de Maties Quetglas. El que no fa falta calcular és la manca de civisme i ull d’alguns propietaris -no tots entren dintre del mateix sac-, i, en, general, dels ciutadans que no entenen que la responsabilitat de mantenir en condicions la nostra ciutat, és de tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.