Torre do Olivar Expresion Blanco

Bep Al·lès / Ciutadella – Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un vi atlàntic de les Adegas Pazo do Mar. Es tracta del Torre do Olivar Expresion Blanco, un vi blanc familiar elaborat amb raïms de la varietat Treixadura i que pertany a la DO Ribeiro. Té una producció limitada de 30.000 bòtils.

TAST
Vista: Groc pàl·lid amb notes verdoses
Nas: Aromes a fruita fresca (poma, fruita de pinyol), notes cítriques i un lleuger component floral.
Boca: Fresc i equilibrat. Lleuger i amb molt bon pas a boca.

 

Pernil Ibèric de Guijuelo. Foto: Bep Al·lès©

MARIDATGE
Marida amb entrants freds de peix, marisc, peixos i carns blanques, a més de cuina asiàtica i embotits ibèrics.

És el vi ideal per acompanyar unes vieires a la gallega, els pebres d’Arnoia i les empanades gallegues de tonyina o de xels.

Cloïsses a la marinera, musclos i escopinyes de gallet al vapor, pop a la gallega, com també navalles a la planxa i els percebes al natural.

Turbot a la gallega, molls a la brasa, caldeirada de peix i marisc, morruda al forn amb patates, rap amb salsa d’ametlles, sípies plenes, calamars plens.

 

Pollastre amb escamarlans, conill amb cebes i llagosta, gall dindi al forn amb salsa de magranes agres, capó ple de cuscussó i pits de pollastres amb salsa d’ametlles.

Maridarà amb pernil ibèric, formatges fumats com el San Simon d’Acosta o el Idiazábal, i també la nostra carn i xulla. Formatges semi curats elaborats amb llet de vaca i patés.

Tataki de tonyina. Restaurant Bahia. Foto: Bep Al·lès

Acompanyarà perfectament plats de cuina asiàtica com els curris de pollastre o de gambes, els tatakis i els tàrtars de tonyina o de salmó, a més de sushi o plats tradicionals de cuina cantonesa com la tempura de llagostins, gambes amb salsa agredolça, pollastre amb ametlles o els chop sueys de marisc.

Si voleu saber més o comprar aquest vi elaborat per Adega Pazo do Mar el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella. També podeu visitar la seva botiga on line.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.