El Consorci de Residus i Energia de Menorca, amb el suport d’Ecoembes i Ecovidrio, ha presentat en roda de premsa, aquest dimarts, 15 d’octubre, la nova campanya de sensibilització “Dona una Segona Vida als Residus”, en el marc de la col·laboració que manté el CREM amb les dues entitats per al foment de la separació i el reciclatge de residus.
La iniciativa té com a objectiu principal conscienciar la ciutadania sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos, paper/cartó, vidre, fracció resta i matèria orgànica per tal de donar-los una segona vida a través de la seva gestió i reciclatge.
Per açò, incidirà especialment en mostrar a la ciutadania de quina manera els residus separats correctament a casa es gestionen a les instal·lacions de Milà per tal de recuperar els valuosos materials que serveixen després per a la fabricació de nous productes. En definitiva, cercar que els residus siguin vistos com un recurs de l’economia circular del reciclatge, amb beneficis tant econòmics com mediambientals.
“La campanya reforça la feina que estem duent a terme des de principis d’any amb les visites a Milà: apropar a la ciutadania la gestió dels residus mostrant les instal·lacions i ensenyant com es tracta cada fracció. Aquesta vegada, portant als carrers de cada municipi el resultat d’aquesta gestió. Entendre com fem aquesta feina i els seus beneficis pot contribuir a millorar també la separació a casa”, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés.
I és que una de les principals accions de “Dona una Segona Vida als Residus” consistirà en la instal·lació als carrers de cada municipi de tres grans escultures creades amb materials recuperats gràcies a la gestió que es fa a Milà, així com del producte final que se n’extreu dels residus després de passar pel tractament mecànic-biològic a les seves instal·lacions: les bales de material separat i compactat que són enviades a plantes recicladores. Bales de PET, de PEAD, d’alumini, o escultures elaborades amb els envasos del contenidor groc, o el paper i cartó del contenidor blau per mostrar quines característiques tenen aquests materials, quantes tones en reciclam a l’any o quins nous productes podem elaborar amb ells.
A més, les jornades d’activitats de la campanya inclouran la instal·lació d’un estand del Consorci, on s’oferirà una experiència interactiva amb activitats, tallers divulgatius i concursos per a tots els públics conduïts per educadors ambientals. Tot amb l’objectiu de mostrar els beneficis de la separació i del reciclatge, i que la gestió dels nostres residus és una responsabilitat compartida per tota la ciutadania de Menorca.
La campanya es podrà seguir també a través de les xarxes socials del Consorci de Residus i Energia (@cremenorca) i dels ajuntaments de l’illa.