El Premi Biosfera a la creació documental del Menorca Doc Fest es projecta a la 15a Mostra de Cinema de Muntanya de Palma Calma Chicha d’Arnau Cloquells, Souvenir de Macià Florit i Característica Nocturna de Claudia Barthelemy es projectaran al Teatre Xesc Forteza de Palma amb la presència dels tres cineastes.

Els tres curtmetratges, en diferents fases del procés de producció guanyadors de l’ajuda a la creació documental presentats ahir dins del Premi Biosfera a la creació documental del Menorca Doc Fest, es projecten avui, diumenge 20 d’octubre, dins de la programació de la 15a Mostra de cinema de Muntanya de Palma amb la participació dels tres cineastes.

Arnau Cloquells (Menorca 2001), presenta el documental Calma Chicha. En Tóbal ha descobert una misteriosa onada allunyada de la massificació turística. Mentre cerca el moment perfecte per surfejar-la, descobrirem una petita comunitat de surfistes molt connectada a la seva illa.

Macià Florit Campins (Ciutadella de Menorca, 1990)presenta Souvenir. Tothom es vol endur un record del lloc que visita, però hi ha souvenirs que es resisteixen a partir de casa seva.

I per acabar, Claudia Barthelemy (Menorca, 1991) , projecta Característica Nocturna. Acompany el meu pare, un dels últims faroners de l’illa, i els seus companys durant els darrers dies abans de jubilar-se per retratar la memòria d’aquest ofici i les vivències que han compartit al llarg dels anys.

Els tres curtmetratges es van estrenar ahir dins del Premi Biosfera a la Sala Albert Camus de Sant Lluís on el públic va atorgar per votació popular el premi a Característica Nocturna de Claudia Barthelemy.

Un any més el Menorca Doc Fest i la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma col·laboren projectant aquest vespre els tres curtmetratges menorquins.

El certamen de curtmetratges Biosfera que aquest any s’ha convertit en una beca de creació documental compte amb el suport de Menorca Film Commission i Fundació Foment del Turisme de Menorca en concepte d’ajuda a la producció per valor de 3.500 €.  La beca també ha inclòs una residència d’escriptura de guió a Casa d’Artistes (Es Mercadal) amb la mentoria de Laia Manresa per acompanyar els processos de creació i producció.

Aquest premi és possible gràcies al suport de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, Menorca Film Commission, Consell Insular de Menorca i Institut d’Estudis Baleàrics, i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Lluís i Menorca Preservation.

Menorca Doc Fest també inclou presentacions, demostracions de fotografia, jornades, tallers i conferències. Compta amb el patrocini de la Fundació Foment de Turisme de Menorca. Amb el suport de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell Insular de Menorca, Ajuntament des Mercadal, Ajuntament de Sant Lluís, Ajuntament de Maó, Ajuntament de Ciutadella, Fundació Baleària, Fundació Guillem Cifre de Colonya, Menorca Preservation i Acción  Cultural Española (AC/E) gràcies al seu Programa per a la Internacionalización de la Cultura Española (PICE).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.