Volta Cicloturista d’emocions, preparant el 25è aniversari Julen Zubero i Marga Fullana han estat els primers en arribar a Monte Toro. Miquel Moll i Núria Sbert, els menorquins més ràpids.

La XXIII Volta Cicloturista Internacional a Menorca ha acomiadat avui diumenge la seva edició vint-i-tresena amb el tradicional repartiment de diplomes i trofeus que transcorre durant el dinar de comiat al recinte firal de Maó. Dos dies intensos al pla esportiu, però sobretot de companyonia i de molta emoció entre els més de dos-cents cicloturistes que han acudit aquest any per gaudir de l’experiència de descobrir l’Illa sobre rodes. Una cita especial on fora del programa previst, s’ha retut tribut diverses vegades a la figura d’Arturo Sintes com a ànima de l’esdeveniment, després d’haver superat un accident cardiovascular a principis d’aquest 2024, que el va deixar en mort sobtada però del que s’ha pogut recuperar satisfactòriament. El promotor de la Volta Cicloturista a Eivissa, Juanjo Planells, ha aprofitat per anunciar que l’any que ve, el seu esdeveniment estarà dedicat al menorquí i a la seva esposa Lina Puig, per la seva tasca a favor del cicloturisme i per l’organització de la Volta durant tots aquests anys. En el pla participatiu, la inscripció de dones ha arribat a les 60 participants i en el seu vessant més internacional, ha tornat a segellar la seva aliança amb el públic britànic i els seus més de 50 corredors, ampliant fronteres fins a Nova York, on un cicloturista nordamericà, Chris Gliford, ha rebut el trofeu al corredor més llunyà. A nivell nacional, Mallorca, Catalunya, Lleó i el País Basc han estat les zones que més inscrits han portat. I és que la Volta es converteix cada any en una gran cita on es premia la fidelitat de qui no se la perd, com la Unió Ciclista d’Alaró, que es va emportar el premi a l’equip més nombrós o el corredor més veterà, el menorquí Alberto Cano de l’Associació Cicloturista de Menorca, amb 67 anys. Capítol a part és l’ovació que han rebut els cinc integrants del Genesis Cycling Team per la seva demostració de coratge davant l’adversitat i que s’han endut l’afecte de tots els participants en anunciar que els agradaria poder repetir cada any a la prova menorquina.

L’edició d’enguany ha anat de menys a més al pla meteorològic i la jornada d’avui diumenge ha permès rodar a plaer durant els més de 60 quilòmetres de recorregut per davant, amb el repte sempre exigent de coronar els 358 metres d’escalada a la Muntanya Toro i el seu desafiant desnivell. Tal com es va poder comprovar el dia anterior a S’Enclusa, el primer a arribar als peus del Santuari és l’exciclista professional Julen Zubero, que ho ha fet en 10 minuts, 20 segons. Trepitjant-li els talons entrava un altre dels grans, Haimar Zubeldia i en tercer lloc el mallorquí Antonio Ballester. En dones, Marga Fullana ha sobresortit com la més ràpida en arribar al cim. Al terreny local, el primer menorquí a arribar a Monte Toro ha estat Miquel Coll de Ciutadella i en dones, ha estat la incombustible Nuria Sbert. Després del descens i el reagrupament a Es Mercadal, la Volta Cicloturista Internacional a Menorca ha emprès el seu retorn definitiu al punt d’origen amb la tradicional arribada a meta per la Costa de ses Piques de Maó, on un nombrós públic ha rebut el grup amb un fort aplaudiment.

Dates confirmades per a 2025

Des de l’organització, Arturo Sintes es mostrava aclaparat per les felicitacions rebudes per part dels assistents i les mostres d’afecte rebudes. “Ja estem pensant a organitzar una cosa molt especial per a l’edició número 25 de la Volta que tindrà lloc d’aquí a dos anys. Esperem poder comptar amb el suport de les institucions i patrocinadors per a aquest gran moment” ha afirmat. De moment, les dates per a la 24a edició de la Volta Cicloturista Internacional a Menorca ja estan confirmades i serà del 17 al 19 d’octubre del 2025. L’esdeveniment compta amb el patrocini principal de la Fundació Foment del Turisme.

Classificacions destacades

Podium S’Enclusa-Monte Toro

Fèmines

  1. Marga Fullana
  2. Gemma Miguez
  3. Nuria Sbert

Masculins

1.Julen Zubero

2.Haimar Zubeldia

3.Antonio Ballester

Trofeu Arturo Sintes (1er ciclista masculí en arribar a Monte Toro)

Julen Zubero

Trofeo Lina Puig (1era fèmina en arribar a Monte Toro)

Marga Fullana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.