Joan Simonet reclama que augmenti la quota de tonyina per als pescadors artesanals del Mediterrani espanyol El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, que representa a totes les comunitats autònomes d'Espanya durant aquest darrer semestre de l'any, ha aprofitat la celebració del Consell de Ministres de la Unió Europea a Luxemburg per traslladar al ministre Luis Planas aquesta petició i d’altres del sector pesquer de les Illes Balears

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, participa avui en el Consell de Ministres de Pesca de la Unió Europea com a representant en matèria de pesca de totes les comunitats autònomes d’Espanya, representació que li correspon durant aquest darrer semestre de l’any. El consell Agrofish, que es du a terme a Luxemburg, acaba demà dimarts, 22 d’octubre.

Amb la presència del titular del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació d’Espanya, Luis Planas, i presidit pel ministre d’Agricultura i Pesca de Hongria, István Nagy, els ministres de pesca europeus han tractat en la primera jornada d’avui d’Agrofish assumptes com la posició comunitària que es vol defensar en la pròxima reunió de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (CICTA) o les quotes de pesca del Bàltic per a l’any 2025. En aquest sentit, el conseller Joan Simonet ha volgut traslladar la reivindicació que augmenti la quota de tonyina que poden capturar els pescadors artesanals de tot el Mediterrani espanyol «i en particular els pescadors de les Illes». «També demanam que les captures accidentals de tonyina i de peix espasa puguin ser comercialitzades pels nostres pescadors i que els pescadors recreatius puguin pescar sense mort més tonyina durant tot l’any», ha explicat Simonet.

Aprofitant aquesta trobada a Luxemburg, el conseller Simonet, que ha estat acompanyat pel director general de Pesca, Antoni M. Grau, ha tingut l’oportunitat de conversar amb el ministre Luis Planas i amb la secretària general de Pesca del Govern espanyol, Isabel Artime, i els ha traslladat la idea del Govern de les Illes Balears d’un projecte experimental per evitar la captura dels taurons protegits amb els arts d’arrossegament per a la gamba. Es tracta d’un projecte pilot a tot el Mediterrani que s’emmarca dins l’Estratègia Balear de Taurons i Rajades, presentada el passat mes de setembre. Una idea, cal recordar, que compta amb el suport de tot el sector pesquer de l’arxipèlag.

Una vegada més, en paraules del conseller Simonet, «el ministre Planas i tot el seu equip ens han mostrat el seu interès ferm en els nostres projectes i s’han compromès a estudiar-lo per poder-lo posar en marxa. El Ministeri sempre ens ha escoltat perquè del principi han entès molt bé les particularitats del nostre sector i la manca de competitivitat per mor de la insularitat».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.