Per un turisme actiu sostenible, responsable i de qualitat Les empreses associades a Menorca Activa promouen un manifest conjunt on defensen la pràctica d’un model de negoci que és exemplar pel territori i que genera un impacte positiu tant en visitants com amb la població local.

 Aquest matí s’ha presentat a la seu de la Fundació Foment de Turisme de Menorca el Manifest Menorca Activa Plus Natura, un decàleg de compromisos i bones intencions que les empreses que formen l’associació Menorca Activa, integrada dins PIME Menorca, han volgut fer públic per tal de traslladar a la societat quines son les bases de la seva manera de treballar per aconseguir que la nostra illa pugui consolidar-se com un destí exemplar. En aquest sentit, la presidenta de l’entitat, Catalina Florit ha explicat que les més de trenta empreses a les que representa aposten per un model de turisme actiu que no es pot deslligar ni de la sostenibilitat ni l’accessibilitat o de la inclusió, mirant cada dia d’actuar com empreses conscients que treballen de manera responsable en la gestió del destí, on és imprescindible reduir la petjada de carboni en la mesura del possible, conservant l’entorn en el que porten a terme la seva activitat diària a la vegada que miren de no interferir en la vida dels qui hi resideixen. “El turisme s’ha convertit en les darreres dècades en un dels motors econòmics de major creixement a tot el món però cal trobar un veritable equilibri per garantir el creixement responsable d’un model turístic que compleixi els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a 2030” ha recalcat durant la seva intervenció. “Des de Menorca Activa fa molts anys que hem anat fent passes en aquest sentit perquè forma part d’uns valors i d’una manera fer que tenim dins el nostre ADN i que ara amb aquest document, queda recollit” ha detallat Florit. Per la seva banda, la Directora Insular de Turisme, Begoña Mercadal ha volgut posar en valor aquest compromís de l’entitat Menorca Activa en forma de Manifest i que des de la Fundació Turisme també comparteixen, fent-lo extensiu a la resta d’empreses i entitats que treballen al sector turístic.

Cinc exemples de turisme actiu responsable

Junt amb el Manifest Menorca Activa Plus Natura, que des d’avui mateix ja es pot consultar i descarregar en diferents idiomes a la pàgina web de l’entitat, (www.menorcaactiva.com), s’han enregistrat diferents vídeos que volen mostrar el testimoni de cinc empreses de turisme actiu de l’illa ben amb activitats ben diverses on a través de les experiències que ofereixen tant a visitants com a residents, exemplifiquen el seu compromís i la seva manera de treballar responsable en conseqüència. Es tracta de les empreses Polaris Menorca, Parapent Biplaça Menorca, Cavalls Son Àngel, Dune Balears i Sports & Kayak Menorca. En paral·lel també s’han imprès 10.000 postals amb el contingut del Manifest que tindran a disposició totes les empreses de Menorca Activa per tal de regalar als seus clients amb l’objectiu de traslladar-los el seu compromís. Des de l’Associació d’Ecoturisme d’Espanya també en farà difusió del missatge a nivell nacional així com també a través de revistes especialitzades de viatges com National Geographic o Descobrir Catalunya, entre d’altres.                                                            

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.