Macrobatuda policial a Ciutadella contra la droga Cinc detencions i almenys quatre escorcolls policials en el marc de l’operatiu conjunt de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb Ciutadella i Sevilla com a punts de la investigació

 

C.M / Ciutadella – La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van detenir ahir més de tres persones i van escorcollar almenys quatre domicilis de Ciutadella en el marc d’una operació conjunta contra el tràfic de drogues que inclou en el seu punt de mira un altre punt de la geografica nacional: Sevilla.

Aquest dimarts, els vesins de la barriada de Dalt sa Quintana i del nucli antic es varen despertar amb un espectacular desplegament de mitjans policials amb un objectiu: realitzar escorcolls en alguns domicilis amb la intenció de cercar droga i procedir a realitzar algunes detencions.

Un dels operatius més impactants va tenir lloc al carrer Torres Quevedo, on una vintena d’efectius de la Policia Nacional  van escorcollar un domicili i detenir una persona. Hi van participar una vintena d’agents del Grup d’Estupefaents de la Comissaria de Maó, de la Unitat Ciutadana de Maó, de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) de Palma i la Unitat Canina de la Policia, amb tres furgonetes i diferents vehicles policials. Un grup d’agents va vigilar l’entrada i sortida de l’immoble amb armes automàtiques i semiautomàtiques. Cap al migdia, i després de tres hores d’escorcoll, els policies judicals sortiren portant diferents capses i bosses amb efectes, i un detingut engrillonat, que fou conduït dins un dels furgons policials. No fou l’únic. En un altre escorcoll simultani al nucli antic es van detenir altres dues persones.

 

La macrobatuda policial continua al llarg de tot el capvespre i s’estirà fins a la mitjanit. Segons la informació oficial proporcionada per la Policia Nacional, es tracta d’una operació antidroga que es troba a hores d’ara sota secret de sumari, per la qual cosa es fa difícil conèixer-ne més dades.

La Policia Nacional ha confirmat cinc detencions i més de quatre escorcolls policials, a manca de conèixerne els detalls definitius. El que sí es pot confirmar és que, a més de les detencions i els escorcolls policials, els agents han confiscat substàncies estupefaents i diferents efectes dels domicilis investigats.

‘Operació Grill’
L’operatiu ha recordat, per la seva espectacularitat i desplegament de mitjans, al de l’Operació Grill, que s’ha jutjat aquesta mateixa setmana a Maó, i on 8 dels 10 acusats han reconegut haver participat en la introducció de droga a Menorca.

Un judici que es preveia llarg, cap a les dues setmanes, però que ha quedat vist per a sentència després d’un acord entre les parts que ha permès una reducció de penes. Els acusats que ja estaven en presó preventiva i que han reconegut els fets seran sentenciats a penes d’entre 3 i 6 anys, mentre que els no conformats s’enfronten a la mateixa pena que demanava el fiscal: 8 anys de presó. Els acusats que es troben fora de presó han acceptat, tanmateix, penes d’entre 1 any i mig i 2 de presó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.